eur:
389.07
usd:
363.59
bux:
68073.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Boy using smartphone on sofa at night
Nyitókép: Isabel Pavia/getty Images

Úgy fogy, mintha ennék a mobilokat Kínában

Egy év alatt ötödével nőtt a kiszállítás.

Kínában éves összevetésben 19,7 százalékkal, 29,16 millióra nőtt a mobiltelefonok kiszállítása októberben a kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium tudományos központja, az Informatikai és Kommunikációs Kutatóintézet (CAICT) adatai szerint.

Továbbra is a helyi márkák uralták a piacot: a kínai gyártók 18,01 millió telefont szállítottak ki, 7,2 százalékkal többet a tavaly októberinél. Az októberben kiszállított mobilkészülékek döntő hányada, 26,44 millió 5G rendszerű volt, ami 35,5 százalékos éves növekedésnek felelt meg.

Az idén októberben összesen 50 új telefonmodell jelent meg a kínai piacon, ez 51 százalékkal haladta meg a tavaly októberit.

Az év első tíz hónapjában Kínában összesen 230 millió mobiltelefont szállítottak ki, 4,2 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×