eur:
387.81
usd:
358.21
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd
Nyitókép: autodesignmagazine.com

Az év autója-választás – itt a hét döntős típus

Először van kínai döntős a világ legismertebb autós versenyében.

A Car of The Year szervezet közzétette, melyik hét autó közül választják majd ki a 2024-es Év Autóját – írja az automagazinonline.hu.

A döntős mezőny egy bővebb listából került kiválasztásra, amin még huszonnyolc kocsi volt, köztük nem kevesebb mint hét kínai autó.

  • BMW 5-ös sorozat
  • BYD Seal
  • Kia EV9
  • Peugeot e-3008/3008
  • Renault Scénic
  • Toyota CH-R
  • Volvo EX30

A hét típus közül négy, a BYD Seal, a Kia EV9, a Renault Scénic és a Volvo EX30 egyedül tisztán elektromos hajtással készül. Egy, a Peugeot 3008 a jelenlegi tisztán elektromos (e-3008) mellett később hibridhajtással is kapható lesz, egy másik, az új Toyota CH-R hibrid és immár kívülről, konnektorról tölthető plug-in hibrid hajtással kerül utcára, míg a BMW 5-ös sorozat vásárlói a tisztán elektromos i5 mellett dízel, benzines és hibrid hajtású modellek közül is választhatnak majd.

Újdonság, hogy egy kínai modell is bekerült az év autója döntőjébe, ez pedig az elektromos BYD Seal. Egy másik típust is Kínában gyártanak, ez pedig a Volvo kiskategóriás elektromos autója, az EX30. Dél-Koreából érkezik a Kia nagy méretű elektromos SUV-ja, az EV9, míg a többi típus európai gyártmány.

Az európai év autója címet 1964 óta ítélik oda európai autós újságírók. Az idei nyertest majd a jövő évi Genfi Autószalonon jelentik be február 26-án.

Az év autója 2024 szavazás második fordulójában a hét döntős típus közül pontozásos szavazással születik meg a végső győztes, az a típus, amelyik büszkén viselheti az év autója 2024 címet. Eredményhirdetés 2024 február 26-án, hétfőn lesz.

A zsűritagok erről a listáról választottak: BMW 5-ös sorozat, BMW XM, BYD Atto 3, BYD Dolphin, BYD Han, BYD Seal, Fiat 600e, Ford Bronco, Honda CR-V, Honda e:NY1, Honda ZR-V, Hyundai Ioniq 6, Hyundai Kona, Jeep Grand Cherokee, Kia EV9, Lexus RZ, Lucid Air, Mercedes-Benz E osztály, Mercedes-EQ EQE SUV, Nio ET7, Peugeot E-3008/3008, Renault Espace, Renault Scenic, Smart #1, Toyota C-HR, Toyota Prius, Volkswagen ID.7, Volvo EX30.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×