eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
Nyitókép: Pixabay

Vigyázat, több napra leállnak az állampapíros szolgáltatások!

December 11-én indul a mainál jóval egyszerűbb és gyorsabb azonnali online értékpapírszámla-nyitás, ezt előzik meg bizonyos fejlesztések. Biztonsági hiányosságokat is orvosolnak.

Mint arról az Infostart is beszámolt, jövő hétfőtől lesz elérhető a mostaninál jóval egyszerűbb és gyorsabb azonnali online értékpapírszámla-nyitás. Ezt Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be ma (a részletekről itt írtunk).

Mindehhez azonban az informatikai rendszereket is át kell állítani, így a WebKincstár, a MobilKincstár és a TeleKincstár szolgáltatások december 8-a péntek 16 órától december 11 reggeléig nem lesznek elérhetőek - erősítette meg a tárcavezető a Magyar Államkincstár honlapján is megjelent információkat. A portálon arról is tájékoztatnak, hogy emellett a magyarorszag.hu weboldalon keresztül sem lehet majd online számlanyitást kezdeményezni -

ez a tilalom már december 7-én (ma) 16:00 órakor életbe lép és 2023. december 11-én (hétfő) 6:00 óráig tart.

A leálllással kapcsolatban a Kiszámoló blog szerzője egy fontos javításra is felhívta a figyelmet, miután felsorolta, hogy az Államkincstár online felülete értékelése szerint milyen sok "amatőr módon sebezhető". Ezekből kettőre most megoldást adnak a változtatások:

  • a jövőben csak jelszóval vagy biometrikus azonosítással lehet majd végrehajtani tranzakciókat
  • minden új bankszámla rögzítése 48 óra múlva válik aktívvá, ezzel is védve a számlát a csalók számlanyitásával és pénzleemelésével szemben.

Az Államkincstár egyébként, hasonlóan most már minden bank online bankjához, rendszeresen figyelmezteti ügyfeleit, hogy telefonos csalók adathalász program letöltésére próbálhatják rávenni a bankok és a Kincstár ügyfeleit, ezzel szerezve meg gyanútlan emberek a számlaadatait. "A magukat banki ügyintézőnek kiadó telefonálók leggyakrabban hivatalosnak tűnő telefonszámról, gyanús tranzakcióra hivatkozva, egy pénzintézet nevében keresik meg az ügyfelet és felkínálják segítségüket a visszaélés megakadályozására. Megoldásként felajánlják egy vírusirtóként vagy biztonsági applikáciként említett program letöltését az alkalmazásáruházakból, amellyel valójában a csalók távoli hozzáférését teszik lehetővé az adott eszközhöz. Az alkalmazás meggondolatlan letöltésével így szabadon hozzáférhetnek az ügyfél számlájához" - írták.

A múlt héten le is állt ilyen adathalász támadások miatt a webkincstár.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×