eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Vigyázat, több napra leállnak az állampapíros szolgáltatások!

December 11-én indul a mainál jóval egyszerűbb és gyorsabb azonnali online értékpapírszámla-nyitás, ezt előzik meg bizonyos fejlesztések. Biztonsági hiányosságokat is orvosolnak.

Mint arról az Infostart is beszámolt, jövő hétfőtől lesz elérhető a mostaninál jóval egyszerűbb és gyorsabb azonnali online értékpapírszámla-nyitás. Ezt Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be ma (a részletekről itt írtunk).

Mindehhez azonban az informatikai rendszereket is át kell állítani, így a WebKincstár, a MobilKincstár és a TeleKincstár szolgáltatások december 8-a péntek 16 órától december 11 reggeléig nem lesznek elérhetőek - erősítette meg a tárcavezető a Magyar Államkincstár honlapján is megjelent információkat. A portálon arról is tájékoztatnak, hogy emellett a magyarorszag.hu weboldalon keresztül sem lehet majd online számlanyitást kezdeményezni -

ez a tilalom már december 7-én (ma) 16:00 órakor életbe lép és 2023. december 11-én (hétfő) 6:00 óráig tart.

A leálllással kapcsolatban a Kiszámoló blog szerzője egy fontos javításra is felhívta a figyelmet, miután felsorolta, hogy az Államkincstár online felülete értékelése szerint milyen sok "amatőr módon sebezhető". Ezekből kettőre most megoldást adnak a változtatások:

  • a jövőben csak jelszóval vagy biometrikus azonosítással lehet majd végrehajtani tranzakciókat
  • minden új bankszámla rögzítése 48 óra múlva válik aktívvá, ezzel is védve a számlát a csalók számlanyitásával és pénzleemelésével szemben.

Az Államkincstár egyébként, hasonlóan most már minden bank online bankjához, rendszeresen figyelmezteti ügyfeleit, hogy telefonos csalók adathalász program letöltésére próbálhatják rávenni a bankok és a Kincstár ügyfeleit, ezzel szerezve meg gyanútlan emberek a számlaadatait. "A magukat banki ügyintézőnek kiadó telefonálók leggyakrabban hivatalosnak tűnő telefonszámról, gyanús tranzakcióra hivatkozva, egy pénzintézet nevében keresik meg az ügyfelet és felkínálják segítségüket a visszaélés megakadályozására. Megoldásként felajánlják egy vírusirtóként vagy biztonsági applikáciként említett program letöltését az alkalmazásáruházakból, amellyel valójában a csalók távoli hozzáférését teszik lehetővé az adott eszközhöz. Az alkalmazás meggondolatlan letöltésével így szabadon hozzáférhetnek az ügyfél számlájához" - írták.

A múlt héten le is állt ilyen adathalász támadások miatt a webkincstár.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×