eur:
389.65
usd:
361.91
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A man in a white shirt sits on a laptop in a dark room. with light shining down. internet concept addiction.topview.Forrás: Getty Images
Nyitókép: Forrás: Getty Images

Nem elérhető a Mobilkincstár és a Webkincstár

Nem működik sem a Webkincstár, se a Mobilkincstár, a 2032/S Babakötvény pedig éppen most fordul.

A Portfolio vette észre szombat délelőtt, hogy nem működik sem a webkincstár, sem a Mobilkincstár, azaz a Magyar Államkincstár online felületei, melyeken keresztül az állampapír-befektetések kezelhetők.

A Webkincstár oldala egyszerűen nem tölt be, hibát dob, a Mobilkincstáron pedig egy üzenet fogadja a felhasználót: "A szolgáltatás jelenleg nem elérhető, kérjük, próbálja meg később!"

A napokban - mint a portál emlékeztet - több fontos esemény is volt, ami miatt megélénkülhetett az érdeklődés az állampapír-befektetések iránt:

  • kapkodtak a lakossági befektetők a november 28-ig vásárolható, jövőre akár 18 százalék felett hozó Prémium Magyar Állampapír 2033/I sorozata iránt, emiatt a MÁK meg is emelte a keretet további 150 milliárd forinttal. Ezzel az értékesítésre meghirdetett mennyiség összértéke elérte a 750 milliárdot
  • péntek délelőtt sajtótájékoztatón mutatta be a költségvetés 2024-es finanszírozási tervét Varga Mihály pénzügyminiszter és Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója, aki egyúttal azt is bejelentette, hogy teljesen új lakossági termékekkel is készülnek piacra lépni 2024-ben.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×