eur:
388.92
usd:
361.95
bux:
67945.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

100 milliárdos sörberuházás lehet Magyarországon

Egy japán cég azt szeretné, ha az állam nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánítsa a Dréher Sörgyáraknál tevezett 100 milliárdos modernizációs projektet.

Nagy beruházásokat tervez a Dreher Sörgyáraknál a vállalkozást 2017-ben felvásároló japán Asahi – írja a Drink Buisness szakportál alapján a hvg.hu.

A 100 milliárd forintos beruházás első szakasza a hírek szerint 2024 januárjában kezdődik és 2026-ig tart. Ennek a keretében egy új energetikai egység épül, valamint kicserélik az erjesztő- és kondicionálótartályokat. Ez 30 milliárdba kerülne.

A második ütem 2027-ben indul, és a raktárbázis növelését, valamint a többi épület felújítását foglalja magában.

A szakportál azt is hozzátette, hogy egy ilyen léptékű fejlesztés példa nélküli a magyarországi sörgyártás történetében.

Bai József, a cég pénzügyi igazgatója arról beszélt, hogy akárcsak az alumíniumdobozos sörök gyártási kapacitásának nemrégiben történt 120 százalékos növelését, a jövő év elején induló beruházást is nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá szeretné minősíttetni.

A japán cég a költségek 30 százalékát állná.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×