eur:
390.62
usd:
365.06
bux:
68262.27
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Autós tankol a Mol gyáli töltőállomásán 2020. január 1-jén. A kormány döntése értelmében január 1-jétől emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Üzemanyag helyett víz jött a pisztolyból egy romániai Mol-kúton

Tervezett karbantartás eredménye - közölte az olajtársaság, amely egyenként vizsgálja az érintettek kártérítését

Üzemanyag helyett vizet tankolt több autós egy Mol-kúton a romániai Neamţ városában. A károsultak A pórul jártak panaszt tettek a megyei fogyasztóvédelemnél, amely elrendelte a kút ideiglenes bezárását - írja az Adevarul című román lap.

A Mol azt közölte, hogy a víz a rendszer kalibrálása során került víz a töltőpisztolyokba. Az esetet a társaság kivizsgálja, a károsultaknak pedig kártérítést ígérnekk. Ugyanakkor minden egyes esetet külön megvizsgálnak majd.

Egy ilyen hiba igencsak drága lehet az autósoknak, a motor és az üzemanyagrendszer megtisztítása időigényes és költséges feladat.

A hvg.hu felidézi, hogy időnként előfordulnak hasonló esetek: legutóbb egy hamburgi benzinkút vásárlóit érte kellemetlen meglepetés miután megtankolták az autóikat, a járművek akadozva jártak, füstölni kezdtek, vagy egyszerűen be sem indultak. Kiderült, hogy a Shell-kúthoz érkező szállítótartályokból nem a megfelelő tárolókba kerültek az üzemanyagok, így a dízelpisztolyokból benzin jött, míg a benzinesből gázolaj. Néhány éve egy budapesti, zuglói kúton is sokan jártak így pórul, egy egész napon át tankoltak gázolajat a benzinesek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Már nagyon érett az a korrekció, amit áprilisban láttunk a részvénypiacokon, de ez még nem jelenti az elmúlt évek bikapiacának egyértelmű végét – vélekednek e havi portfólió-ajánlóikban a magyar befektetési szakemberek. Az, hogy milyen kamatpolitikát folytat a Fed, az egész világra hatással lesz, és az EKB kamatvágási elképzeléseit is erősen átszabhatja. A hazai portfóliómenedzserek most jó beszállási pontot látnak a kötvénypiacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×