eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Close up of businesswomans hands with pen, glasses, and calculator doing some financial calculations
Nyitókép: NoSystem images/Getty Images

Ennyi volt az egyik pénzügyi szolgáltatónak Magyarországon

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az ONEY Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Zrt. kérelmére visszavonta a pénzügyi vállalkozás tevékenységi engedélyét, és elrendelte a cég végelszámolását.

A tájékoztatás szerint az MNB végelszámolónak a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft.-t (PSFN) jelölte ki, a végelszámolás kezdő időpontja 2023. szeptember 16.

A közleményben felidézik, hogy az MNB tavaly októberi engedélye szerint az ONEY teljesítő hitelállományát a Magyar Cetelem Bank Zrt.-re, egy másik határozat alapján pedig nem teljesítő követeléseit az MKK Magyar Követeléskezelő Zrt.-re engedményezte. A hitellel rendelkező ügyfeleknek a még meglévő tartozásaikat ezen társaságok felé kell törleszteniük a szerződéseikben meghatározott feltételekkel.

Az ONEY így nem rendelkezett az ügyfelekkel szembeni követelésekkel, illetve pénzügyi szolgáltatásból eredő egyéb kötelezettséggel az engedély visszavonása és a végelszámolás időpontjában - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×