eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Budapest, 2022. október 22. Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) bejárata a Tabán irodaházban, a főváros I. kerületében, a Krisztina térnél. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Csökkentik két kedvelt lakossági állampapír kamatát

Az Egyéves Magyar Állampapír, valamint a Kincstári Takarékjegyek kamatát is megváltoztatja az adósságkezelő - sietni kell, ha még a jelenlegiekből akar venni valaki.

Új hirdetmény jelent meg a napokban az Egyéves Magyar Állampapírhoz (1MÁP), a hetente jegyezhető sorozatok esetében a jövő héttől vásárolható egyéves papír kamatában történik változás, azt ugyanis az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a korábbi évi 9 százalékról 8 százalékra csökkenti – írja a Portfolio.

Hasonló csökkentés figyelhető meg a csak postán kapható Kincstári Takarékjegyek (KTJ) kamatában is: az egyéves futamidejű KTJ I. kamata a korábbi 9 százalékról 8 százalékra, a kétéves KTJ II. kamata pedig 9,5 százalékról 8,5 százalékra csökken. Tehát aki még szeretne magasabb kamattal hozzájutni a papírokhoz, az ma még vásárolhat a régi sorozatból – hívja fel a figyelmet a gazdasági lap.

Az Egyéves Magyar Állampapír 1 éves futamidejű, fix kamatozású, 10 000 forintos alapcímletű értékpapír. Jegyzés útján kerül forgalomba. Jegyezni névértéken, azaz 100 százalékos árfolyamon lehet a kincstárnál, illetve egyéb forgalmazóknál.

A Kincstári Takarékjegy egy-, illetve kétéves futamidejű, névre szóló, nyomdai úton 10, 50, 100, 500 ezer és 1 millió forintos címletekben előállításra kerülő fix, lépcsős kamatozású állampapír, ami a Magyar Posta Zrt. állandó postai szolgáltatóhelyein értékesítenek.

Van jobb?

A Portfolio arra is kitér, hogy annak, aki egy évre szeretne állampapírt vásárolni, van magasabb kamatot kínáló megoldás, mint az 1MÁP vagy a KTJ, példaként említve a Diszkont Kincstárjegyet, illetve a Prémium Magyar Állampapírt. Utóbbi, bár 10 éves futamidejű, mégis, még a visszaváltási díjjal együtt is megéri akár egy évre is megvenni, bár a visszaváltása nem garantált.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×