eur:
390.63
usd:
366.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Unsplash.com

A Google még azzal is képes nyerni, amikor munkavállalókat veszít

A Google a felhőszolgáltatások területén a saját volt alkalmazottjai által alapított új cégek révén képes elképesztő mértékű piacszerzésre.

A Google-nél nem tartanak attól, hogy a cégtől távozó, és startupot alapító alkalmazottak elvándorlása komoly üzeti veszteséget jelentene a cégnek - írja a Bloomberg cikke alapján a Portfolio.hu.

Ennek az az egyik oka, hogy az 1 milliárd dollárnál nagyobb értékű startupok 70 százaléka a Google Cloud ügyfele, és ezek mintegy harmadát korábbi Google alkalmazottak irányítják.

Ilyen vállalat az Anthropic, a Character.ai és a Cohere - közölte a vállalat. Ez lehetőséget ad a Google-nek arra, hogy kiterjessze befolyását a területen, még akkor is, ha közben tehetségeket veszít el.

A Google cég óriás méretéből fakadó üzleti és piaci előnyöket jól mutatja, hogy a Google felhőszolgáltatási egysége idén először jelentett nyereséget, miközben vállalat egyik legnagyobb növekedési potenciállal bíró üzletágává vált. Úgy, hogy közben a Google még mindig az Amazon.com-ot, az AWS-t és a Microsoft Azure-t követi piaci versenyben.

Sundar Pichai, az Alphabet vezérigazgatója az év elején azt mondta, hogy számításai szerint több mint 2000 startupot hoztak létre korábbi alkalmazottak, amelyek közül néhányan ügyfelekké válnak, vagy végül visszamentek a Google-hoz.

Szerintem ez része az egészséges ökoszisztéma működésének - mondta Sundar Pichai.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kedvezőbbé vált a felújítás, építés lehetőségének a megítélése a lakosság körében, de nem terveznek sokkal többen felújítást 2024-ben - állapította meg friss reprezentatív online kérdőíves felmérése alapján az Impetus Research. Tízből három magyar tervez valamilyen felújítást vagy bővítést otthonában, többségük 500 ezer forint alatti értékben, míg az új építkezésben gondolkodók aránya mindössze 4 százalék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×