eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Hernádi Zsolt, a létesítmény befektetője, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója beszél a Grand Hotel Esztergom sajtóbemutatóján 2021. szeptember 20-án. A szálloda elkészülésével és a szemközti Hotel Portobello felújításával 12 milliárd forintos szállodafejlesztés valósult meg, amely 150 új munkahelyet teremtett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A Mol vezére is hozzányúlna a rezsitámogatáshoz

A Mol vezetője korlátozná a rezsicsökkentést. Hernádi Zsolt arról nem beszélt, hogy pontosan kiket érintene ez, de egyértelműen a gazdagabbakra célzott egy rendezvényen.

Hernádi Zsolt a Mathias Corvinus Collegium által szervezett MCC Feszt pódiumbeszélgetésén úgy fogalmazott, fontosnak tartja, hogy a rezsicsökkentés kedvezményezettjei valóban a ténylegesen rászorulók legyenek, és a lakosságnak egy részének igenis szüksége van támogatásra - idézi a Mol-csoport elnök-vezérigazgatóját a napi.hu.

Van létjogosultsága annak, hogy a lakosság kap támogatást, de

nem lehet, hogy ez mindenkire érvényes legyen

- jelentette ki.

A lap korábbi cikkében egyébként azt számolgatták, hogy mikor lehetne csökkebteni és mennyivel a jelenlegi piaci árat, amely 767 Ft/köbméter. Arról mi is írtunk a hétvégén, hogy jelenleg 25-27 euro/megawattóra (10,5-lel kell osztani, ha köbméterben számolunk) a gáz ára a holland tőzsdén, ez pedig megfelel a 2018-as áraknak. A napi.hu arra jutott, hogy ez köbméterre átszámítva, és hozzászámolva a különböző magyarországi adókat és árréseket 250 forintnál nem lehetne több a "lakossági piaci ár".

Arról pedig már ma írtunk, hogy az elektromos áram árához is hozzányúlhat a kornány, Pontosabban egy tervezet szerint minden lakossági áramfogyasztónak lehetővé tennék, hogy dinamikus árképzés szerint vehesse az áramot a rezsivédett árú éves fogyasztás (évi 2523 kWh) felett.

Mint írták, ennek a reformnak „nem a villamosenergia-megtakarítás a fő célja”, hanem az, hogy az emberek fogyasztói tudatosságát növeljék, és arra ösztönözzék őket, hogy akkor vegyenek áramot, amikor az olcsó a piacon.

Ez azonban középtávú elképzelés az Európai Unió számára.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×