eur:
389.21
usd:
363.88
bux:
68145.13
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Hernádi Zsolt, a létesítmény befektetője, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója beszél a Grand Hotel Esztergom sajtóbemutatóján 2021. szeptember 20-án. A szálloda elkészülésével és a szemközti Hotel Portobello felújításával 12 milliárd forintos szállodafejlesztés valósult meg, amely 150 új munkahelyet teremtett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A Mol vezére is hozzányúlna a rezsitámogatáshoz

A Mol vezetője korlátozná a rezsicsökkentést. Hernádi Zsolt arról nem beszélt, hogy pontosan kiket érintene ez, de egyértelműen a gazdagabbakra célzott egy rendezvényen.

Hernádi Zsolt a Mathias Corvinus Collegium által szervezett MCC Feszt pódiumbeszélgetésén úgy fogalmazott, fontosnak tartja, hogy a rezsicsökkentés kedvezményezettjei valóban a ténylegesen rászorulók legyenek, és a lakosságnak egy részének igenis szüksége van támogatásra - idézi a Mol-csoport elnök-vezérigazgatóját a napi.hu.

Van létjogosultsága annak, hogy a lakosság kap támogatást, de

nem lehet, hogy ez mindenkire érvényes legyen

- jelentette ki.

A lap korábbi cikkében egyébként azt számolgatták, hogy mikor lehetne csökkebteni és mennyivel a jelenlegi piaci árat, amely 767 Ft/köbméter. Arról mi is írtunk a hétvégén, hogy jelenleg 25-27 euro/megawattóra (10,5-lel kell osztani, ha köbméterben számolunk) a gáz ára a holland tőzsdén, ez pedig megfelel a 2018-as áraknak. A napi.hu arra jutott, hogy ez köbméterre átszámítva, és hozzászámolva a különböző magyarországi adókat és árréseket 250 forintnál nem lehetne több a "lakossági piaci ár".

Arról pedig már ma írtunk, hogy az elektromos áram árához is hozzányúlhat a kornány, Pontosabban egy tervezet szerint minden lakossági áramfogyasztónak lehetővé tennék, hogy dinamikus árképzés szerint vehesse az áramot a rezsivédett árú éves fogyasztás (évi 2523 kWh) felett.

Mint írták, ennek a reformnak „nem a villamosenergia-megtakarítás a fő célja”, hanem az, hogy az emberek fogyasztói tudatosságát növeljék, és arra ösztönözzék őket, hogy akkor vegyenek áramot, amikor az olcsó a piacon.

Ez azonban középtávú elképzelés az Európai Unió számára.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

A Portfolio Csoport idén tavasszal is megrendezi a GEN Z Fest-et: május 9-én az Akváriumban a fókusz újra a mesterséges intelligencián, a pénzügyeken, a környezetvédelmen és a jövő kihívásain lesz. A fesztivál Delfinek között című programjában három mentor várja a fiatal felnőttek vállalkozásait és ötleteit, hogy egy 15 perces pitchet követően tanácsokkal és megoldási javaslatokkal támogassák őket. A jelentkezés holnap zárul!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×