eur:
389.32
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
An old fashioned Bank sign on a building exterior.
Nyitókép: georgeclerk/Getty Images

Még ebben a hónapban elindul a Magyar Bankholding

Az MKB Bank és a Takarékbank április 30-tól egyesül és ezzel létrejön az MBH Bank. Az új bank létrejöttével kapcsolatban nyilatkozott az InfoRádiónak Ginzer Ildikó és Egerszegi Ádám.

Egerszegi Ádám, az MKB Bank transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettese felidézte, hogy a fúziós folyamat két lépésben történik meg, első körben a Budapest Bank olvadt be az MKB Bankba tavaly március végén.

Az egyesült pénzintézet bizonyos szegmensekben - a vállalati, az agrár- és a leasing területen - piacvezető, de a lakossági és a privátbanki üzletágban is meghatározó pozíciókat tudhat magáénak - jegyezte meg.

Tájékoztatott arról, hogy

pénteken délben bezárnak a pénzintézetek fiókjai, ezt követően indul meg a technológiai rendszerek összekötése és az arculatváltás.

Ginzer Ildikó standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettes azt hangsúlyozta, hogy már rendes nyitvatartással fogadják az ügyfeleket az egyesült bank fiókhálózatában.

Pecsenye Roland digitalizációért felelős vezető kiemelte: az internetbanki hozzáférések egységesítése fokozatosan történik majd meg a jövőben, az ügyfelek az átállás után még a megszokott felületeket használhatják.

A két pénzintézet ügyfelei a hosszú hétvégén leállásokat tapasztalhatnak az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali átutalási megbízásoknál. Rövidebb szolgáltatáskiesések várhatók ezen felül a kártyák digitális használatában, az internetes vásárlások jóváhagyásában, valamint az ATM-hálózaton történő készpénzfelvételben.

A hitelkártyás vásárlást és a kártyaelfogadó szolgáltatást a fúzió nem érinti. A bankkártyákat az ügyfelek az egyesülést követően tovább használhatják.

A megkötött szerződések - legyen szó személyi kölcsönről, jelzáloghitelről, folyószámlahitelről vagy Babaváró hitelről - az eredeti feltételek mellett, változatlan formában élnek tovább május 1-jét követően; az ügyfeleknek semmilyen teendőjük nincs.

Az internetbanki bejelentkezési felületeket május 1-jétől az MBH Bank hivatalos honlapján az "Online bankolás" gombra kattintva lehet elérni.

Az MBH Bank ügyfelei országszerte 800 ATM-et használhatnak készpénzfelvételre, és közel 140 berendezésen tudnak számlájukra készpénzt befizetni

- közölték a pénzintézetek a sajtótájékoztatón.

A Magyar Nemzeti Bank februárban engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének záró lépését, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. április 30-i összeolvadását az MBH Bank Nyrt.-be. Az akkori tájékoztatás szerint a tisztán magyar tulajdonú nagybank mérlegfőösszege csaknem 11 ezer milliárd forint. A bankcsoport több mint 1,5 millió lakossági és 300 ezer vállalati ügyfelet szolgál ki, az ország legnagyobb fiókhálózatával rendelkezik, munkavállalóinak száma a 10 ezret közelíti.

Az Inforádió Ginzer Ildikót, az MKB Bank standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesét és Egerszegi Ádámot, az MKB Bank transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettesét kérdezte a témában. A beszélgetések alább meghallgathatók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×