eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Phishing - a credit card with a fish hook trying to steal personal data on a computer keyboard / financial data theft
Nyitókép: weerapatkiatdumrong/Getty Images

Adathalász-támadásra figyelmeztet az OTP Bank

Hamis internetes keresőoldali találatokkal csalnak ki adatokat az adathalász bűnözők – közölte a pénzintézet.

Az ügyfeleket a hamis találatokkal az OTP Bank oldalára megtévesztően hasonló oldalakra terelik, ahol az ügyfelek maguk írják be banki adataikat, amelyekkel a bűnözpk visszaélnek. Ez úgy védhető ki a legkönnyeben, ha a felhasználó a bank ismert oldalát írja be a böngészőbe, nem pedig keresőoldalról próbálja azt elérni, ahol a találatok között fizetett hirdetésként gyakran áloldalak jelennek meg.

A csalási módszer több bank ügyfeleit is érinti, a csalók nem csupán az OTP InternetBank belépési oldalát másolták le.

A pénzintézet azt javasolja az ügyfeleknek, hogy mielőtt bejelentkeznek az internetbankba, győződjenek meg arról, hogy valóban az OTP Bank oldalán vannak. Ehhez az alábbiakat kell ellenőrizniük:

  • Belépés előtt ellenőrizzék a böngésző címsávban a honlap címet: https://www.otpbank.hu/ vagy https://internetbank.otpbank.hu/.
  • A szolgáltatás belépés oldalán, a böngésző címsorban megjelenő lakat ikonra kattintva győződjenek meg arról, hogy a biztonsági tanúsítvány szerint valóban az OTP Bank adta ki az oldalt.
  • Ha más jelenik meg, azonnal szakítsák meg a kapcsolatot!

Az OTP Bank rendszeresen felhívja az ügyfelek figyelmét a különböző elkövetési módokra, ezzel is figyelmeztetve őket a csalási formákra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×