eur:
389.59
usd:
361.88
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Ferencz I. Szabolcs, az FGSZ Földgázszállító Zrt. elnök-vezérigazgatója (b) és Dusan Bajatovic, a szerb-orosz tulajdonú Gastrans d. o. o. igazgatója kezet fog a  határt keresztező szerb-magyar nagynyomású földgázvezetéknél a vajdasági Horgos és a Csongrád-Csanád megyei Röszke határában 2021.  július 4-én. A Magyarországról átsajtolt csővég, illetve a szerb vezeték végpontjának összehegesztésével, az „aranyvarrat” elkészítésével megtörtént a szerb és a magyar nagynyomású földgázvezeték-rendszer fizikai összekapcsolása.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Berántották a féket a magyarok, ami a gázfelhasználást illeti

Augusztusban a hazai földgázfelhasználás 22 százalékkal csökkent a tavalyihoz képest, ami így az elmúlt nyolc év legalacsonyabb értéke.

Úgy csökkent augusztusban a hazai gázfelhasználás 22 százalékkal, hogy közben növekedett az import - derül ki a MEKH közleményéből.

Ennek az lett a következménye, hogy sikerült feltölteni a gáztározók jelentős részét.

Úgy fogalmaznak: jelentősen meghaladva az uniós elvárást, elérték a 62,5 százalékos a töltöttségi szintet - a kormányszóvivői közlés szerint 75 százalékon állunk.

A Magyar Energetikai Hivatal tájékoztatása szerint az orosz forrás a júliusi alacsony szinthez képest is további 6 százalékkal csökkent. Érdekesség, hogy ezen belül a Török Áramlat vált az orosz gáz legfontosabb szállítási útvonalává. A szállítás éves alapon 17 százalékkal, havi alapon 2 százalékkal bővült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×