INFORÁDIÓ
2022. szeptember 28. szerda
Vencel

érme

jegybank

nemzeti hauszmann program

Aranyrúd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján a jegybank székházában 2018. október 16-án. Az MNB tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, a döntéssel 2018 októberében a jegybank nemesfém állománya a korábbi 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelkedett, melynek értéke mintegy 1,24 milliárd dollár.

Különleges 3000 forintos érme érkezik – mutatjuk

Infostart

A Magyar Nemzeti Bank hatszög alakú színesfém emlékérem-sorozatot bocsát ki a Nemzeti Hauszmann Program eredményeinek bemutatására, amelynek 7 eleme összeilleszthető lesz. A sorozat első tagja az egy évvel ezelőtt megnyitott Szent István-teremről készült.

A Budai Vár Szent István-termét bemutató hatszögletű, színesfémből (nordic gold) készült, 20 grammos érmét Endrődy Zoltán tervezte – olvasható az MNB 2022-es évre vonatkozó emlékérme-kibocsátási programjában.

Az emlékérem gazdagon díszített, előlapján Szent István király, hátlapján pedig az apostoli-, avagy kettős kereszt is helyet kapott. Előlapján nyomtatott betűkkel „Szent István-terem”, míg hátlapján, szintén nyomtatott nagybetűkkel a „Magyarország” felirat, a BP verdejel, a 2022"-es verési évszám, és a névérték, azaz a 3000 forint olvasható.

Ünnepélyes kibocsátására 2022. augusztus 19-én, pénteken kerül sor.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018