eur:
395.28
usd:
371.62
bux:
66259.85
2024. április 16. kedd Csongor
Gas station at sunset.
Nyitókép: Issarawat Tattong/Getty Images

Megy az ügyeskedés az árkülönbség miatt a kutakon

Van, ahol külföldi autóra tesznek magyar rendszámot, máshol a hatósági ár kivezetésétől tartva kannákkal telerakott mikrobusszal érkeztek tankolni.

Előfordul, hogy egy magyar autós kölcsönadja külföldieknek a rendszámát és a forgalmiját a tankolás idejére, alkalmanként 4 ezer forintért, és ezzel simán megkeres napi 40 ezer forintot – számolt be a 24.hu-nak a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke, Egri Gábor, aki egy benzinkutas posztjából értesült erről.

A Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója, Bujdos Eszter kedden egy osztrák határ menti benzinkutastól hallott hasonló trükközésről – teszi hozzá a lap. Ott két autó állt be a kútra, egy osztrák és egy magyar rendszámú – aztán levették az osztrák autó rendszámát, és rátették a magyar autóét. Amikor a kutas jelezte, hogy amit művelnek, bűncslekemény, megpendítve, hogy rendrőt hív, annyi választ kapott, hogy: „bocsi, csak bepróbálkoztunk, hátha sikerül”.

A magyar leleményességet ismerve nem elképzelhetetlen, hogy ilyesmi más kúton is előfordul az osztrák, szlovák határ mentén – véli Bujdos Eszter, aki szerint

az árkülönbség olyan jelentős, hogy nyilván van, aki próbál ebből hasznot húzni.

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint az ilyen és hasonló trükközésre persze csak akkor van szükség, ha a kutas egyáltalán nézi az autó rendszámát, forgalmiját. Azt is hozzátette, hogy a benzinkutak nem tudják kezelni a kettős árazást, így pedig a szabályozással csak a

mutyiba tolják bele a szakmát.

A kutasoktól Bujdos Eszter olyan információt is hallott, hogy a hónap végéhez közeledve megélénkült a forgalom. Aki tudott, annyit tankolt, amennyit csak lehet, mert tartottak tőle, hogy július 1-jétől esetleg kivezetik a hatósági árat.

Főleg az aratásra készülő mezőgazdasági felhasználók próbáltak 480 forintért gázolajból betárazni. Rendszeresen, kúthálózattól függetlenül előfordul, hogy kannákkal telerakott mikrobusszal érkeznek tankolni a kútra – olvasható.

Időközben kiderült, hogy a kormányzat meghosszabbítja a benzinárstopot - Orbán Viktor bejelentéséről itt írtunk.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×