eur:
394.47
usd:
370.44
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
BRAZIL - 2022/04/11: In this photo illustration, the official profile of Elon Musk on the social network Twitter. The billionaire Elon Musk bought 9% of Twitter, an investment of USD 3 billion. (Photo Illustration by Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Elon Musk a teljes Twittert felvásárolná

„Legjobb és utolsó ajánlata” részvényenként, 54,20 dollár.

Ajánlatot tett a maradék Twitter-részvényre Elon Musk – írja a Hvg.hu a Wall Street Journalra hivatkozva. A milliárdos részvényenként 54,20 dollárt ajánlott készpénzben, ami közlése szerint „az utolsó és a legjobb” ár.

A döntés 41,39 miliárd dollárjába kerülne az elektromos gépkocsik gyártásáról híres Tesla cég vezérigazgatójának.

„Ha nem fogadják el, akkor át kell gondolnom részvényesi pozíciómat” – mondta Elon Musk, aki korábban már megvásárolta a Twittert működtető közösségimédia-vállalat részvényeinek 9,2 százalékát, azaz 73,48 millió Twitter-részvényt, 2,89 milliárd dollárért.

A híroldal emlékeztet, hogy Musk néhány napja jelentette be, hogy – bár ő a cég legnagyobb részvényese – előzetes terveivel ellentétben mégsem ül be a Twitter igazgatótanácsába.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×