eur:
393.82
usd:
368.45
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Elvetette egy fontos lakossági állampapír tervét a kormány

Több mint két évnyi hírszivárgás végére került pont az Infostart érdeklődése nyomán.

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón válaszolt az Infostart érdeklődésére: azt kérdeztük, napirenden van-e még a mintegy két és fél éve tervezett nyugdíjkötvény bevezetése.

Az Államadósság Kezelő Központ akkori vezetője, Barcza György 2018-ban beszélt először arról, hogy terveznek egy ilyen, hosszú távú állampapír bevezetésével. A nyugdíjkötvényről később számtalan nyilatkozat látott napvilágot, az ÁKK és a Pénzügyminisztérium is több ízben arról beszélt, hogy készül egy olyan, kizárólag a lakosságnak szánt termék, amely a rendszeres, nyugdíjcélú előtakarékosságot segítené. A tervek szerint az infláció felett még kamatprémiumot fizetett volna (hasonlóan a babakötvényhez).

Ám jött az Állampapír Plusz, ami annyira befutott, hogy kérdésessé vált a nyugdíjkötvény bevezetése, majd beütött a koronavírus-járvány, amely végképp átírhatta a kormányzat terveit.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter most pontot tett a kérdésre, és közölte: nem terveznek nyugdíjkötvényt bevezetni. Vagyis továbbra is a jelenlegi nyugdíjcélú megtakarítások maradnak a piacon (önkéntes nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás, Nyugdíj-előtakarékossági Számla - NYESZ).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×