eur:
390.59
usd:
364.08
bux:
68175.49
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Kecskeméten készült Mercedes kompakt személyautók a Mercedes-Benz gyárában 2016. május 24-én. A gyár több mint 180 ezer legyártott járművel húsz százalékos növekedést ért el 2015-ben.
Nyitókép: Ujvári Sándor

Parkolópályára kényszerül a kecskeméti Mercedes

Január 20-tól tíz napra leáll a munka a gyárában, miután ezt az üzemet is elérte az autóiparon végigsöprő alkatrészhiány.

December közepétől január 17-ig menetrendszerű termelési szüntet tartottak Kecskeméten. A szokásos téli karbantartási és átépítési munkákat végezték el ezalatt, hogy aztán január közepétől beindulhasson a termelés.

A termelés ugyan 17-én vasárnap az éjjeli műszakkal el is indult, de beszállítói nehézségek miatt szerdán újabb szünet jön – írja a Totalcar.hu.

Egy Japánban gyártott alkatrész hiánya a gond,

amivel kapcsolatban a gyár részéről annyit mondtak, hogy „egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban.” A portál emlékeztet, globális chiphiány van, ami már a németországi üzemeket is elérte, az Audi is emiatt lesz kénytelen 10 ezer alkalmazottat rövidített munkaidőben foglalkoztatni hétfőtől Ingolstadtban és Neckarsulmban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Brutális rekordprofitot ért el az MVM

Brutális rekordprofitot ért el az MVM

Az MVM gazdasági vezérigazgató-helyettese már előre vetítette egy Portfolio-interjúban, hogy rekord mértékű nyereséget érhetett el 2023-ban az MVM, most a hivatalosan közzétett éves jelentésből ez hivatalossá vált. Az európai és régiós energiapiacok fokozatosan stabilizálódtak a 2022-es sokkok után, így a második félévben is alapvetően egy nyugodtabb piaci környezetben tudott működni a társaság - és bár a csökkenő gázárak miatt visszaesett a társaság bevétele éves alapon, de a költségek sokkal nagyobb mértékben szorultak vissza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×