eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Felszáll a Wizz Air diszkont légitársaság első járata a Liszt Ferenc-repülőtérről Kazahsztán fővárosába, Asztanába 2017. június 8-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kezdenek magukhoz térni a fapadosok

A tavaszi mélyponthoz képest nőtt az utasforgalom, de a tavaly nyári adatok már elég távolinak tűnnek.

Több mint 1,8 millió utas utazott a Wizz Air járataival júliusban. Ez a tavaly júliusi adatokhoz képest 53 százalékos visszaesés, míg az idei júniusi utasszámhoz viszonyítva csaknem négyszeres bővülés – írja a Világgazdaság.

Az utazási kedv élénküléséről mindent elmond, hogy a magyar hátterű fapados gépeit a teljes második negyedévben alig több mint 700 ezer ember használta.

A Wizz Air járatok kihasználtsága júliusban 60,5 százalékos volt.

A Ryanair júliusi utasforgalma szintén nőtt. A cégcsoport légitársaságaival 4,4 millióan repültek, 70 százalékkal kevesebben, mint egy évvel korábban. Júniushoz képest ugyanakkor tízszeres a bővülés.

A brit EasyJet utasforgalma április és június között mindössze 117 ezres volt, a cég negyedéves bevétele 1,76 milliárd fontról hétmillióra esett vissza.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×