INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

nyugdíj

infláció

nyugdíjkiegészítés

Kellemetlen hírt kaptak a nyugdíjasok

Kellemetlen hírt kaptak a nyugdíjasok

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Az élelmiszerek drágulása az időseket érinti a legrosszabbul.

Az infláció 2,2 százalékos, egy évre visszatekintő átlagos áremelkedést jelez, de az idősek fogyasztása szerint számolt kosár inflációja 3,2 százalék lett az előző hónapban – írja az mfor.hu.

Míg a járvány árlefojtó hatása több termék és szolgáltatás esetében érvényesül, a nyugdíjasok fogyasztásában nagyobb súlyt képviselő élelmiszereknél ellenkező folyamat megy végbe. Az élelmiszerek ára a KSH tájékoztatása szerint 8,4 százalékkal emelkedett májusban. Ezen belül a párizsi, kolbász 22 százalékkal, a sertéshús 20,7 százalékkal. A kenyér ára egy hónap alatt 18 forinttal nőtt, az év elejéhez képes 38 forinttal. A párizsi 170 forinttal kerül több januárhoz képest, de például áprilisban még 20 forinttal drágább volt. A rövidkaraj átlagos ára 160 forinttal nőtt az év elejéhez képest.

A portál számításai szerint idén az első öt hónapban 3,92 százalékos volt a nyugdíjasok inflációja, de a nyugdíjakat januárban a tervezett inflációhoz igazítva 2,8 százalékkal emelték. Ha az árak alakulása indokolja, az idén is érkezhet kompenzáció novemberben.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018