eur:
395.64
usd:
364.84
bux:
65592.49
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

A múlt heti esők sem szüntették meg az aszályhelyzetet

A Gabonatermesztők Országos Szövetségéhez (GOSZ) beérkezett információk szerint a repce nagyon rossz állapotban van, a búza heterogén, de összességében gyenge képet mutat - mondta a Világgazdaságnak a szervezet elnöke.

Petőházi Tamás hozzátette: a késői tenyészidejű búzafajtáknál lehet még remény, de a javuláshoz nagyobb mennyiségű csapadékra lenne szükség. A jó termésről a lap keddi cikke szerint már korábban le kellett mondaniuk a termesztőknek, mivel a csapadék lokálisan, kis mennyiségben érkezett, így a kalászos gabonáknak nem sokat használt.

A GOSZ elnöke elmondta, hogy az elmúlt időszakban tapasztalt záporok, zivatarok csupán néhány négyzetkilométert fedtek le, ráadásul a párás, hűvös idő kedvez a gombabetegségek kialakulásának.

A piacon továbbra is folyik a tapogatózás, a vevők próbálják lejjebb nyomni az árakat a húsárak csökkenésére hivatkozva, a termelők pedig óvatosan bánnak a még meglévő készletekkel. Annyi azonban biztos, hogy nagy átmenő készlettel nem számolhatnak a búzapiacon - mondta Petőházi Tamás a Világgazdaságnak

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×