INFORÁDIÓ 
2020. május 28. csütörtök
Csanád, Emil

koronavírus

mol

fertőtlenítés

járványvédelem

Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa (b) és Juhász Ákos, az intézet főgyógyszerésze átveszi a Mol kéz- és felületfertőtlenítő folyadékból álló adományát a fővárosi intézet gyógyszerraktárában 2020. április 22-én. A Mol almásfüzitői üzemében a koronavírus-járvány elleni védekezéshez gyártanak kéz- és felületfertőtlenítőt.

Már kapható a Mol kézfertőtlenítője - ennyibe kerül

Infostart

A Mol Hygi kézfertőtlenítő 200 milliliteres kiszerelése a hétvégétől országosan, bárki számára elérhető a Mol töltőállomásain. Hamarosan jön a kétliteres kiszerelés és a felületfertőtlenítő is a boltokba.

Hétvégétől országszerte mintegy 500 MOL-töltőállomáson kapható a Mol Hygi kézfertőtlenítő 200 milliliteres kiszerelésben - írta a Portfolio. A termék 80 százalékos alkoholtartalom mellett glicerint is tartalmaz, amely hozzájárul a bőr védelméhez. A kiskereskedelmi forgalomba várhatóan 1990 forintos áron kerül.

A Mol ezen a héten mintegy 80 ezer, míg a jövő héten szintén több tízezer darabot szállít ki ebből töltőállomásaira. A cég emellett azon is dolgozik, hogy a kétliteres kiszerelésű kéz-, illetve az ugyanekkora felületfertőtlenítő is mihamarabb kiskereskedelmi forgalomba kerülhessen. Ezek a termékek várhatóan a jövő hét végétől lesznek elérhetők a Mol kiemelt töltőállomásain. Előbbi várhatóan 3990, utóbbi kétliteres kiszerelésben 3790 forintba kerül majd.

A MOL-LUB Kft. eddig összesen egymillió liternyi fertőtlenítőszert gyártott le. Az Operatív Törzzsel együttműködve ezeket a termékeket folyamatosan szállítják a védekezésben részt vevő intézményekbe az ország különböző pontjaira. Ezen a héten elsősorban a kórházakat látjuk el, ahogy ma is 2 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítőszert adtunk át a Semmelweis Egyetemnek. A hétvégétől pedig mindenki számára elérhetővé válik az ország Mol töltőállomásain a Hygi kézfertőtlenítőnk – mondta Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Mol Hygi termékek receptúráját az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása alapján állították össze. A gyártáshoz szükséges etanolt magyar forrásból szerezte be a Mol, vagyis hazai beszállítótól, hazai cég állítja elő a hazai higiéniás termékeket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018