eur:
393.85
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Pulykák a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) GMO Roadshow-jának első állomásán, a gödöllői Kisállattenyésztési Kutatóintézet és Génmegőrzési Koordinációs Központban 2012. november 15-én. A VM Stratégiai Főosztálya a gazdálkodók és az érdeklődők tájékoztatására november és december folyamán GMO Roadshow-t szervez az ország nyolc helyszínén.
Nyitókép: MTI/Földi Imre

Pulykahús: visszaesés várható

 A madárinfluenza áll az átrendeződés mögött.

Nehéz lesz pótolni a januári madárinfluenza miatt leölt 160 ezer pulykát, az a kiesés vélhetően hatással lesz az éves pulykahúskibocsátásra is – mondta a Világgazdaságnak a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn oldotta fel a magas patogenitású madárinfluenza januári megjelenése miatt elrendelt korlátozásokat Komárom-Esztergom és Hajdú Bihar megyében. A pulykapiacot jó időszakban érte a járvány, mivel a pulykahús iránt élénk volt a kereslet, így az ára is jól alakult.

Csorbai Attila szerint csak a fél év végén derül ki, hogy mekkora a kiesés mértéke. A tavalyi vágóhídi adatok szerint a pulykavágás 3 százalékkal emelkedett, míg baromfifélékből összeségében 1,8 százalékos volt a növekedés.

A pulykahús ára sem emelkedhet az égig, mert korlátot szab neki a csirkemell alacsonyabb ára – írta a lap.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×