eur:
393.82
usd:
368.45
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Freepik / jannoon028

Lesz, ami egyelőre kimarad az azonnali átutalásból

Idén március másodikán elindul Magyarországon az azonnali átutalás rendszere, de nem minden tranzakció esetében - nem csak a nyugdíjasok maradnak ki első körben.

Márciustól az átutalások mindössze néhány másodperc alatt lebonyolódnak és egyszerűen, néhány gombnyomással, akár mobileszközről is elindíthatók lesznek, ráadásul akár telefonszámra vagy email-címre is.

Az eddigi tesztek szerint minden hazai bank részt tud venni az azonnali utalási rendszerben, ami a hét összes napján, 0-24 órában üzemel majd.

Az MNB célja, hogy csökkentse az új módszerrel a készpénzhasználatot, valamint hogy előmozdítsa a fogyasztóbarát, ingyenes átutalást kínáló számlák megjelenését.

Ám nem minden tranzakciónál lesz elérhető az új rendszer rögtön az indulásakor - írta a Pénzcentrum. A lap idézte a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatóját, Bartha Lajost, aki egy sajtótájékoztatón elmondta: kezdetben

nem lesz a rendszer része a nyugdíjkifizetés, illetve a bérkifizetések sem,

vagyis a kincstári tranzakciók, illetve a csoportos utalás tehát még nem képzi részét az azonnali fizetésnek, de Bartha Lajos szerint a későbbiekben az MNB vizsgálni fogja azt, hogy ezeket is bevonják az azonnali fizetési rendszerbe.

Az azonnali átutalás működéséről több cikkben is beszámoltunk, ezeket ITT olvashatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×