eur:
394.16
usd:
365.34
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Zala megyei Balatongyörök csónakkikötője.
Nyitókép: MTI/H. Szabó Sándor

Súlyos döntést hozott Balatongyörök - videó

Nagyon fontos a fejlődés, de nem minden áron - ezt mondta a hirbalaton.hu portálnak Bíró Róbert, a település polgrmestere.

A Helyi Építési Szabályzat módosításával akarják elejét venni, hogy a profitorientált ingatlanbefektetők miatt megváltozzon Balatongyörök családias településszerkezete - számolt be a hirbalaton.hu. A Helyi Építési Szabályzat közel 10 éves a községben. Az október végén elfogadott módosítás megakadályozza a társasházak, lakóparkok építését - derül ki a Keszthelyi Televízió tudósításából is.

Balatongyörökön mintegy 400 olyan telek van, amire családi házakat lehet építeni. Biró Róbert polgármester azt szeretné, hogy ne ötezer ember, hanem 400 család érkezzen az itt építhető ingatlanokba. Úgy fogalmazott, nem akarnak nagyobbak lenni, mint amit a település infrastruktúrája elbír.

A cikk szerint a lakóparkok nem csak a településképre vannak kedvezőtlen hatással, hanem az idegenforgalmi bevételekre is, mert bár ezek az ingatlanok lakásnak minősülnek, sokan nyaralóként, vagy kulcsos házként hasznosítják azokat. Így viszont nem generálnak idegenforgalmi adót, ami a balatoni települések egyik legnagyobb bevétele. Balatongyörökön az elmúlt három évben három lakópark épült. Az új rendelet már érvényben van, így a jövőben erre nincs lehetőség.

A polgármester szerint a települést úgy is lehet fejleszteni és úgy is lehet fejlődni, hogy az eddigi arculatot és az eddigi hangulatot megtartva lépjenek előre.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×