eur:
394.93
usd:
363.22
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Számítógépen vásárolható autópálya e-matrica kinyomtatható ellenőrzőszelvénye 2017. január 5-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Roham indult a 2020-as éves e-matricákért

A megyei és országos éves matricákból 18 százalékkal több fogyott, mint tavaly ilyenkor, ezen belül az országos lefedettséget kínáló jogosultságot december első hetében 85 százalékkal vették meg többen, mint 2018 hasonló időszakában – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. szerdán.

A közleményben felidézik, hogy 2019. december 1-jétől meg lehet venni elővételben a 2020. január 1-jétől 2021. január 31-ig érvényes éves autópálya-matricákat. Fontos, hogy

SMS küldésével nem áll fenn az elővétel lehetősége,

mivel ennél a vásárlási módnál a vásárlás napja egyben az érvényességnek is a kezdete.

A NÚSZ összesítése szerint az eladások már az első héten csúcsot döntöttek annak ellenére, hogy a korábbi évek tapasztalatai alapján nem az első hét a legerősebb az előértékesítésben.

Az éves e-matricából közel 20 ezret vásároltak az autósok, mintegy egyharmadával többet, mint 2018 decemberének első hetében. Ezen belül

kiugróan megnőtt az éves országos úthasználati jogosultságot váltók száma.

Tavaly ilyenkor még csak 4500 országos éves e-matrica talált gazdára, idén hét nap alatt viszont már 8400-at adott el ebből a típusból a szolgáltató, ami több mint 85 százalékos emelkedés.

Az éves matricák mindig a következő év januárjának végéig érvényesek, így

aki most először vesz országos vignettát 42 980 forintért, az akár 13 hónapon keresztül, korlátlan alkalommal használhatja Magyarország díjfizetős útjait.

A közleményben Bartal Tamás, a NÚSZ vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az idén mintegy 500 millió forint el nem költött kényelmi díj maradt eddig azoknak a zsebében, akik az egyéb elektronikus megoldások helyett az állami útdíjszolgáltató online felületén (ematrica.nemzetiutdij.hu) vásárolták meg autópálya-matricájukat; itt nem számolnak fel többletköltséget, csak az e-matrica árát kell megfizetni.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×