INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

hal

karácsony

ár

étkezés

táplálkozás

Keszegek. Megkezdődött a november végéig tartó őszi lehalászás a hajdúszoboszlói Bocskai Halászati Kft. tenyésztavaiból. A 12 tó 460 hektáros területén pontyot, busát, amurt, harcsát, kárászt, keszeget, süllőt és compót tenyésztenek. Az éves eladásra kerülő mennyiség felét külföldön, felét hazai piacokon értékesítik.  MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó!

Halfront: erre a hírre várt az egész ország

Infostart / MTI

Nem lesz áremelkedés a tavalyi évhez képest, lesz elég hal, a termelők sikeres évet zártak.

Nem emelkednek az árak az idei karácsonyi halszezonban, és bőséges lesz a kínálat - jelentette ki a Világgazdaságnak nyilatkozva Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-Hal) elnöke.

A lap szerdai számában az elnök kifejtette, hogy a hazai haltermelők sikeres évet zárnak, a termelés 3-5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, nem az egyedszám nőtt, hanem a körülmények javultak, így nagyobb súlyt értek el a halak.

A tógazdaságok erősítik a közvetlen értékesítést, egy kiló pontyot a termelők ezer forint körüli áron kínálnak.

Kedvező változás, hogy a magyarországi halfogyasztás folyamatosan nő, tavaly 6,7 kilogrammra emelkedett személyeként, de az elnök hangsúlyozta, hogy ez még mindig messze van a 22 kilós uniós átlagtól. A fogyasztás bővülésében a MA-Hal elnöke szerint szerepe van az uniós és hazai forrásból finanszírozott, 600 millió forintos Kapj rá! marketingkampánynak is. Továbbra is gondot jelent azonban a halfogyasztás szezonalitása. A kínálat megfelelő, a magyarországi haltermékekből bőven jut exportra is.

Németh István beszélt az ágazat problémáiról is, az alacsony jövedelmezőségről, a munkaerőhiányról és arról is, hogy a tógazdaságok nem kapnak normatív támogatást.

Nyitókép: Oláh Tibor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018