eur:
394.42
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Elektronikus személyazonosító igazolványt tart kezében tulajdonosa az első új típusú okmány átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában 2016. január 11-én. Az okmányt elektronikus aláírásra is lehet használni, valamint az a TAJ-kártya és az adóazonosító igazolvány funkcióit is ellátja.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Lényeges változás jöhet januártól a személyiknél

Akár 50 milliós adásvételi ügylet is lebonyolítható lesz e-személyivel.

Január 1-jétől változhat az elektronikus személyi igazolványokkal elektronikusan aláírható tranzakciók limitje – írja a Napi.hu. Jelenleg legfeljebb 10 ezer euró (3,35 millió forint) értékig írhat alá az állampolgár, ami a jövő évtől 50 millió forintra emelkedhet.

Az e-személyik, amelyeket 2016-ban vezették be, egy olyan tároló elemet tartalmaznak, amely alkalmas minősített elektronikus aláírás létrehozására, jegyzi meg a gazdasági portál. A személyazonosító igazolványhoz kapcsolódó elektronikus aláírás és elektronikus időbélyeg-szolgáltatást a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató nyújtja.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×