eur:
394.63
usd:
369.54
bux:
65407.58
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Tengerparttól a wellnessig - így nyaral a magyar

A magyaroknak a tengerparti nyaralás jelenti a szokásos nyári pihenést, a belföldi úti célok közül pedig a Balaton és a tavak környéke a legnépszerűbb - mondta az InfoRádiónak a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

Vakációnak leginkább a tengerparti nyaralás számít a magyaroknak – közölte az InfoRádióval a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

A legkedveltebb úti cél Horvátország, Görögország, Törökország és Egyiptom, de sokan mennek a bolgár, az olasz és a spanyol tengerpartra is. Emellett népszerűek a kulturális körutazások Európában és a tengerentúlon is – tette hozzá Molnár Judit.

Dinamikusan nő az érdeklődés a tengeri hajóutak iránt is,

főleg a Földközi-tengeri és az északi utak népszerűek nyáron, míg az év más részében a Karib-tenger és Ázsia tengerei is kedveltek.

Belföldön továbbra is a Balatoné az elsőség, de a többi tó, a Velencei-, a Tisza-tó és a Fertő is népszerű nyaralási helyszín.

A hegyvidéki szállodák is népszerűek, mert

ha van wellnessközpont, akkor rossz idő sem rontja el a vakációt

– közölte a szervezet elnöke.

Molnár Judit elmondta azt is, hogy általában egy hétre mennek a magyarok, legyen szó külföldi vagy belföldi nyaralásról, ám egyre gyakoribb, hogy évente kétszer utaznak, és a tengerpart mellett városlátogatást is választanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×