eur:
395.59
usd:
364.74
bux:
65548.26
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pexels

Kedvező áron kaphatjuk a jó minőségű gyümölcsöt

Akár harmadával olcsóbban is hozzájuthatunk a gyümölcsökhöz, ha Szedd magad! akciókon vásárolunk – hívta fel a figyelmet az InfoRádiónak nyilatkozó Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kertészeti és beszállítóipari osztályának elnöke. Mártonffy Béla szerint a rendszer mára jól működik, a fogyasztók és a termelők is szeretik, nem csak a munkaerőhiány miatt hirdetik meg.

Már javában érik a meggy, kezdődik a kajsziszezon, de cseresznyét is bőven találni még a piacon. Aki nagy mennyiséget szeretne vásárolni, befőzni, érdemes a Szedd magad! akciókat keresnie, így ugyanis jóval olcsóbb a gyümölcs, tanácsolja Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárkamera kertészeti- és beszállítóipari osztályának elnöke.

"Van egy csökkenés az árban, mégpedig az, ami a csomagolást, vagy a szállítást jelent, ami elérheti akár a harmadát is.

Az sem elhanyagolható, hogy van egy frissessége ennek a dolognak.

Aki leszedte, önmaga szedte le, tudja, hogy mikor. Van egy ilyen vonzó minőségi garanciát jelentő része is a Szedd magadnak!" – emelte ki.

A termelők egy része akkor hirdet Szedd magad! akciót, miután az áruházláncoknak, vagy az exportra szánt árut leszállították. Az ültetvényen maradt jó minőségű gyümölcsöt így kedvező áron kaphatják meg a fogyasztók. A termelők egy része pedig eleve ilyen értékesítésre szánja az áruját, így a szállítás és csomagolás mellett a szedéshez szükséges munkaerőt is megspórolják, de mégsem ez a legfőbb ok, mondja Mártonffy Béla.

"Az országban sok helyen van munkaerőhiány, így a zöldség-gyümölcs termelésben is. Valószínűleg van egy ilyen motiváció benne, de pillanatnyilag én azt látom, hogy elsősorban az elmúlt években kialakult kapcsolatokon keresztül egy

bizalom épült ki a gazda és a fogyasztó között,

amit ezzel a Szedd magad! rendszerrel nagyon logikusan és jól le tudnak bonyolítani" – fogalmazott.

Mártonffy Béla szerint a Szedd magad! akciók rendszere mára jól működik Magyarországon. A legtöbb termelő a kialakult törzsvásárlói körének adja így el az áruját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×