eur:
393.84
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels

Kedvező áron kaphatjuk a jó minőségű gyümölcsöt

Akár harmadával olcsóbban is hozzájuthatunk a gyümölcsökhöz, ha Szedd magad! akciókon vásárolunk – hívta fel a figyelmet az InfoRádiónak nyilatkozó Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kertészeti és beszállítóipari osztályának elnöke. Mártonffy Béla szerint a rendszer mára jól működik, a fogyasztók és a termelők is szeretik, nem csak a munkaerőhiány miatt hirdetik meg.

Már javában érik a meggy, kezdődik a kajsziszezon, de cseresznyét is bőven találni még a piacon. Aki nagy mennyiséget szeretne vásárolni, befőzni, érdemes a Szedd magad! akciókat keresnie, így ugyanis jóval olcsóbb a gyümölcs, tanácsolja Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárkamera kertészeti- és beszállítóipari osztályának elnöke.

"Van egy csökkenés az árban, mégpedig az, ami a csomagolást, vagy a szállítást jelent, ami elérheti akár a harmadát is.

Az sem elhanyagolható, hogy van egy frissessége ennek a dolognak.

Aki leszedte, önmaga szedte le, tudja, hogy mikor. Van egy ilyen vonzó minőségi garanciát jelentő része is a Szedd magadnak!" – emelte ki.

A termelők egy része akkor hirdet Szedd magad! akciót, miután az áruházláncoknak, vagy az exportra szánt árut leszállították. Az ültetvényen maradt jó minőségű gyümölcsöt így kedvező áron kaphatják meg a fogyasztók. A termelők egy része pedig eleve ilyen értékesítésre szánja az áruját, így a szállítás és csomagolás mellett a szedéshez szükséges munkaerőt is megspórolják, de mégsem ez a legfőbb ok, mondja Mártonffy Béla.

"Az országban sok helyen van munkaerőhiány, így a zöldség-gyümölcs termelésben is. Valószínűleg van egy ilyen motiváció benne, de pillanatnyilag én azt látom, hogy elsősorban az elmúlt években kialakult kapcsolatokon keresztül egy

bizalom épült ki a gazda és a fogyasztó között,

amit ezzel a Szedd magad! rendszerrel nagyon logikusan és jól le tudnak bonyolítani" – fogalmazott.

Mártonffy Béla szerint a Szedd magad! akciók rendszere mára jól működik Magyarországon. A legtöbb termelő a kialakult törzsvásárlói körének adja így el az áruját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×