eur:
390.35
usd:
368.54
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Nyitókép: Pexels

Kedvező áron kaphatjuk a jó minőségű gyümölcsöt

Akár harmadával olcsóbban is hozzájuthatunk a gyümölcsökhöz, ha Szedd magad! akciókon vásárolunk – hívta fel a figyelmet az InfoRádiónak nyilatkozó Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kertészeti és beszállítóipari osztályának elnöke. Mártonffy Béla szerint a rendszer mára jól működik, a fogyasztók és a termelők is szeretik, nem csak a munkaerőhiány miatt hirdetik meg.

Már javában érik a meggy, kezdődik a kajsziszezon, de cseresznyét is bőven találni még a piacon. Aki nagy mennyiséget szeretne vásárolni, befőzni, érdemes a Szedd magad! akciókat keresnie, így ugyanis jóval olcsóbb a gyümölcs, tanácsolja Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárkamera kertészeti- és beszállítóipari osztályának elnöke.

"Van egy csökkenés az árban, mégpedig az, ami a csomagolást, vagy a szállítást jelent, ami elérheti akár a harmadát is.

Az sem elhanyagolható, hogy van egy frissessége ennek a dolognak.

Aki leszedte, önmaga szedte le, tudja, hogy mikor. Van egy ilyen vonzó minőségi garanciát jelentő része is a Szedd magadnak!" – emelte ki.

A termelők egy része akkor hirdet Szedd magad! akciót, miután az áruházláncoknak, vagy az exportra szánt árut leszállították. Az ültetvényen maradt jó minőségű gyümölcsöt így kedvező áron kaphatják meg a fogyasztók. A termelők egy része pedig eleve ilyen értékesítésre szánja az áruját, így a szállítás és csomagolás mellett a szedéshez szükséges munkaerőt is megspórolják, de mégsem ez a legfőbb ok, mondja Mártonffy Béla.

"Az országban sok helyen van munkaerőhiány, így a zöldség-gyümölcs termelésben is. Valószínűleg van egy ilyen motiváció benne, de pillanatnyilag én azt látom, hogy elsősorban az elmúlt években kialakult kapcsolatokon keresztül egy

bizalom épült ki a gazda és a fogyasztó között,

amit ezzel a Szedd magad! rendszerrel nagyon logikusan és jól le tudnak bonyolítani" – fogalmazott.

Mártonffy Béla szerint a Szedd magad! akciók rendszere mára jól működik Magyarországon. A legtöbb termelő a kialakult törzsvásárlói körének adja így el az áruját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 25. 20:40
2023. szeptember 25. 20:25
×
×
×
×