eur:
395.02
usd:
371.02
bux:
65160.25
2024. április 19. péntek Emma
Együtt a három gyerekes debreceni Szabó család az épülő házba:, balról Patrik, Hanna, az anyuka: Oktávia, az apa: Szabó István és Zsombor. A család 40 százalékos önerővel és CSOK támogatással házat épít a városszéli Huszti Lakóparkban. A 170 négyzetméteres, két szintes épületben a három gyerek saját szobát kap. Azt tervezik, hogy nyolc hónapos kivitelezés után a 2016-os karácsonyt új otthonukban tölthetik. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

Terítéken a családpolitikai akcióterv

Az Országgyűlés ma kezd tárgyalni a családvédelmi akciótervéhez kapcsolódó törvénymódosító javaslatról.

Az ülésnap reggel 9 órakor a Magyarország náci megszállását követő tragikus eseményekre történő emlékezéssel kezdődik. A napirend előtti felszólalásokat határozathozatalok követik.

A Ház egyebek mellett ekkor dönthet harminchat ellenzéki képviselő tiszteletdíjának csökkentéséről, akiket a házelnök javaslatára azért büntethetnek, mert megzavarták, illetve akadályozták a parlament tavaly december közepi ülését.

A szavazások után kezdődhet általános vita a kormány családvédelmi akciótervének bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokról.

Az emberi erőforrások minisztere javaslatában

a személyi jövedelemadóról szóló törvény változtatását kezdeményezi a babaváró támogatás és a nagycsaládok személygépkocsi-vásárlási támogatása érdekében.

Az indítvány emellett tartalmazza a gyermekvállalási korban lévő házaspároknak elérhető, legfeljebb 10 millió forint összegű babaváró támogatás kamatmentes kölcsönéhez kapcsolódó állami kezességvállalás főbb szabályait is. A parlament szerdán folytatja aktuális ülését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×