eur:
393.47
usd:
367.04
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Jórészt egy családi céghez kerül a Szerencsi védjegy

A Nestlé Hungária Kft. átadja a Szerencsi Bonbon Kft.-nek a Szerencsi védjegy használatának jogát, a védjegy oltalma alatt ezentúl kizárólag a Szerencsi Bonbon Kft. forgalmazhat édesipari termékeket.

Ezzel a Szerencsi Bonbon Kft. válik a Szerencsi Csokoládé gyártásának kizárólagos örökösévé. A szerződés a kakaó termékekre nem vonatkozik, ezek esetében továbbra is a Nestlé Hungária Kft.-nél marad a "Szerencsi" védjegy használatának joga.

A szerencsi csokoládégyártás jó kezekben van - mondta Nagy István agrárminiszter a védjegyhasználati megállapodás aláírásán, és rendkívülinek nevezte, hogy a szerencsi csokoládégyártás mintegy százéves öröksége iránt elkötelezett szereplők "megértették egymást". Ezzel biztosítják a várost híressé tevő ágazat jövőjét - jegyezte meg.

Az elmúlt évek során a Nestlé 7,5 milliárd forint értékben fejlesztett a térségben, ebből 5,5 milliárd forintot fordított a szerencsi üzemre. Legutóbb, 2015-ben 180 millió forintért épült ki itt új gyártósor, amelynek köszönhetően 100 új munkahely is létrejött. A szerencsi gyár több mint 500 embernek biztosít megélhetést, a beszállítókkal együtt azonban ennél sokkal több családnak biztosít jövedelmet - mondta a miniszter.

Kávé- és kakaóitalpor-gyár lett belőle

Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy cégük 1991-ben vásárolta meg a Szerencsi Csokoládégyárat. A helyi gyártást még a kilencvenes években átalakították, ennek köszönhetően mintegy 30 országot ellátó, régiós kávé- és kakaóitalópor-gyártási és -csomagolási központ lett Szerencs, sőt egyik közkedvelt termékük fejlesztőcsoportja is a városban dolgozik. Megemlítette, hogy a Szerencsi Bonbon Kft.-vel régóta jó kapcsolatot ápolnak, például üzemük területén működik a helyi cég egyik gyártósora. Az ügyvezető igazgató elmondta: annak érdekében, hogy a csokoládégyártás hagyományát Szerencs a jövőben is büszkén ápolhassa, a Nestlé Hungária Kft. úgy határozott, hogy az édesipari termékek gyártásánál felhagy a tulajdonában lévő "Szerencsi" védjegy használatával és ezt a jogot átadja a Szerencsi Bonbon Kft-nek.

Példátlan gesztus

Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. alapító-igazgatója kiemelte: cégét azért hozta létre, hogy továbbvigye a szerencsi csokoládégyártás hagyományát. Törekvéseiben az elmúlt évek során a Nestlé folyamatosan támogatta. "Tudtommal Magyarországon ilyen gesztust soha, egyetlen nagyvállalat sem tett, de lehet, hogy a világban máshol sem találnánk rá példát" - fogalmazott az igazgató. A két édesipari cég a helyi oktatási intézményekkel, valamint az önkormányzattal összefogva jövőre édesipari képzést indít Szerencsen, hogy biztosítsák az ágazat szakember utánpótlását.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×