eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Bécs, 2014. szeptember 17.Reed Hastings, az amerikai Netflix online tévészolgáltató vállalat társalapító-vezérigazgatója interjút ad Bécsben 2014. szeptember 17-én, az online videotékaként üzemelő szolgáltatás ausztriai elindításának alkalmából. A helyi és a globális televíziós tartalmak, valamint filmek így hozzáférhetővé válnak a tévéken, a táblagépeken, az okostelefonokon, a játékkonzolokon és a számítógépeken. (MTI/EPA/Herbert Neubauer)
Nyitókép: Herbert Neubauer

Megtört az HBO tizenhét éves hegemóniája

A Netflix a kritikusok szerint mennyiséggel támadt a minőségre, ám lehet, mindez mit sem számít, hiszen az Emmy televíziós szakmai díj csillaga leáldozóban van.

Alig öt év elég volt hozzá, hogy az online tévészolgáltató Netflix az Emmy-jelölések számát (112) tekintve megelőzze az HBO-t (108). A Világgazdaság pénteki cikke szerint a 2013-ban először jelölt (és a House of Cards-zal robbantott), idén 23 díjat besöpört cég teljesítményére azonban némi árnyékot vet a riválisok kritikája. Eszerint a Netflix a minőség helyett a mennyiségi gyártásra koncentrál, így tudtak szert tenni több jelölésre is. Az áttörő sikert azonban csak akkor fogják elismerni, ha nemcsak a jelöléseket, hanem a díjakat tekintve is a csúcsra ér az új gyártó.

Erre a tendenciák alapján csakhamar sor kerülhet, az idei díjátadón a Netflix már ugyanannyi (23) szobrocskát nyert, mint az HBO.

Közben a ma már 160 milliárd dollár tőzsdei értékű Netflix a kritikákra mit sem ügyelve ontja a produkciókat: 130 millió előfizetője van a föld 190 országában, ebből 57,4 milliónyian az Egyesült Államokban. A vállalatnak 5400 alkalmazottja van, tavalyi bevételük 11,7 milliárd dollár volt.

A gyártó közelmúltban piacra dobott világsikerei között ott találjuk az amerikai politikai rendszer működését bemutató House of Cards-ot (Kártyavár), a II. Erzsébet életét feldolgozó The Crownt, illetve olyan, aktuális témákra is reagálnak, mint a fiatalok zaklatása (13 Reasons Why).

Mindemellett a cikk arra is felhívja a figyelmet, hogy a tévés szakmai díjátadók nézettsége folyamatosan csökken, a 2017-es stagnálást idén 11 százalékos visszaesés követte. Emmy-díjat - a televíziós szakma Oscarjának tartott elismerést - 1949 óta adnak át a legjobbnak tartott tévés termékeknek.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×