eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb brókerbotrányos perek indulnak

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN), mint felszámoló a jogi eljárásai folyamán új információk birtokába jutott, amelyek ismeretében - a Quaestor és a Buda-Cash hitelezői érdekének védelmében - kereseteket nyújtott be a cégek felszámolásának megkezdése előtt a vállalkozásokat vezető személyekkel szemben.

A PSFN pénteki közleménye szerint azért kezdeményezte a perek elindítását, hogy megállapítsák, a korábbi befektetési szolgáltatók vezető tisztségviselőinek a károkért vagyonukkal kell helytállniuk.

Kitértek arra: a Quaestor és a Buda-Cash felszámolását megelőzően a vezető tisztséget betöltő személyek előtt a fizetésképtelenséggel fenyegető helyzet ismert volt, de ezt figyelmen kívül hagyták. Ez a vezetői magatartás összefügg azzal, hogy a hitelezők követeléseinek teljes mértékű kielégítése meghiúsulhat a felszámolási eljárásban.

A PSFN arra törekszik, hogy a hitelezők kárát a jogszabályi keretek között elérhető legmagasabb mértékben megtérítsék.

Kiemelték, hogy a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében hasonló lépést akkor tudnak majd tenni, ha a bíróság a folyamatban lévő eljárásokban megállapítja a vagyonvesztés mértékét.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×