eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Lantos Csaba: "az egészségügy egy hosszútávú szerelem"

Megvette a Telki Kórház Kft. Budakeszi úti rendelőintézetét a Lantos Csaba üzletember érdekeltségébe tartozó Róbert Károly Magánkórház. Az árról az üzletember nem nyilatkozott, annyit tudni, hogy részben Növekedési Hitelprogramból finanszírozták az ügyletet. Lantos Csaba hangsúlyozta: a vásárlással egészségügyi befektetései már komplex ellátási láncot képviselnek, a megelőzéstől a gyógyításon át a rehabilitációig.

"Ez egy dinamikus környezet. Folyamatos nézzük a csapatommal, van-e olyan terület még, ahol indokolt lehet befektetni. Soha nem mondtam, hogy soha, ahogy befektetőként azt sem mondom, hogy soha nem lehet exit. Eddig még egészségügyi befektetést nem adtam el, mindenféle mást már igen. Az egészségügy valóban egy nagyon hosszú távú szerelem, ezt nem lehet egyik napról a másikra csinálni, itt fel kell építeni önmagát és a csapatát az embernek. Én valóban csapatjátékos vagyok. Hét éve vagyunk az egészségügy területén, remélem, hogy még legalább ennyi van ezen a területen. Itt sokkal nagyobb a kihívás, mint máshol. Ha végignézem ezt az időszakot, és azt kérdezem, lett volna-e más, hasonló kockázatú terület, ahol nagyobb megtérülést érhettem volna el, akkor valószínűleg az lenne a válasz, hogy igen. Én nem pusztán pénzügyi befektető vagyok. Teljesen véletlenül hét gyerekem is van, így egy kicsit másképp szemlélem a világot. Halálra idegesített, amikor az egyik, vírust elkapó gyerekemnek, hiába van pénzem, nem tudtam megvásárolni azt az ellátási színvonalat, amit civilizáltnak ítélek, van, amikor az embernek elgurul a gyógyszere. Itt többről van szó, mint pénzügyileg értelmezhető befektetői szándékról, ez bizony elkötelezettség. Pénzügyileg nem magyarázható egy idő után" - hangsúlyozta Lantos Csaba.

A befektető úgy fogalmazott: "a magán egészségügy ma már nem a felső osztály hobbija, hanem a széles értelemben vett középosztály a mi ügyfélkörünk. A Róbert Károly Magánkórház az Angyalföld kellős közepén van, az nem egy úri hely, a mi betegkörünk a normál, mindennapi emberekből áll."

"Én szurkolok a mostani egészségügyi kormányzatnak, váljon valóra a kétpólusú egészségügyi rendszer, de akkor tényleg, következetesen. A félmegoldások, amelyek ma is élnek, rosszak, torz érdekeltségi rendszereket, erkölcsöket szülnek, torz állapotokat konzerválnak. Ha tudnak tiszta viszonyokat teremteni, én vagyok az első és a legboldogabb, aki támogatja, hogy valóban váljon szét az állami és a magán egészségügy, de akkor váljon szét, alfától ómegáig" - jelentette ki Lantos Csaba.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×