eur:
404.57
usd:
374.19
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Óriási különbségek a benzinkutaknál

Benzint Budapesten, gázolajat Csongrád megyében tankolhatunk a legolcsóbban - derül ki a holtankoljak.hu adataiból. A portál munkatársa, Vultúr Csaba azt mondta: a mostani üzemanyag-árszint nagyjából az egy évvel ezelőttinek felel meg.

Meglehetősen nagy szóródás tapasztalható a benzin és a gázolaj árai között a magyarországi benzinkutakon - közölte az InfoRádióval a holtankoljak.hu munkatársa.

Vultúr Csaba kifejtette: a benzin árában 27, míg a gázolajéban 25 forint a különbség országszerte. Legolcsóbban 252,90 forintért lehet benzint tankolni, a legdrágább benzinár pedig 280 forint. A legolcsóbb gázolaj 279 forint, a legdrágább pedig 305 forintba kerül.

A holtankoljak.hu munkatársa elmondta: a fővárosban a legolcsóbb a benzin, gázolajat pedog Csongrád megyében tankolhatunk a legolcsóbban és egy borsodi benzinkúton a legdrágábban.

A benzin ára a 2007 márciusi, a gázolajé pedig az egy évvel ezelőtti szintre esett vissza az utóbbi hetek csökkentései nyomán - emelte ki Vultúr Csaba.

A hordónkénti olajár a csúcshoz képest a felére esett vissza, ehhez képest a hazai üzemanyagok árszintje 15 százalékkal csökkent - mondta a szakértő. Hozzátette: ennek oka, hogy ha gyenge a forint a dollárhoz képest, akkor hiába csökkent az olajár, nem érzékelhető a kutaknál a változás.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×