eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gyurcsány Spanyolországban próbál üzletet szerezni

A piac védelme mellett élénkíteni kell a beruházásokat és likviditást kell teremteni annak érdekében, hogy Magyarország a válság elmúltával sikeres lehessen - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő a spanyolországi Magyar Gazdasági Év megnyitó ünnepségén Madridban.

Az MTI beszámolója szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő madridi megnyitó ünnepségen azt mondta: a piacokon likviditást kell teremteni, állami és európai forrásokkal beruházásokat kell előrehozni.

A globális pénzügyi válságról szólva úgy fogalmazott: Magyarországon a kisebb, önálló, független valutával rendelkező piacgazdaságok problémái jelentkeztek. Ahogy a bankok között csökkent a bizalom, ugyanúgy az állampapírpiacon és a devizapiacon is, és ez elé kellett "védőpajzsot" tartani.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a pénzügyi védelmi pajzs alapvetően elérte célját, a forint erősödött, az állampapírpiacon újra van kereskedés és a részvénypiaci mutató is emelkedett.

De - mint mondta - stagnálásra vagy csekély visszaesésre kell felkészülni a gazdaságban Magyarországon. A politikus hozzátette, hogy a problémák megoldására a korábbinál szorosabb együttműködésre van szükség, ehhez pedig jó lehetőséget ad a most induló gazdasági évad is.

A kétoldalú gazdasági kapcsolatok élénkülésére számítanak a magyar szakemberek a Spanyolországban megnyílt Magyar Gazdasági Év elnevezésű rendezvénysorozattól. Azt várják, hogy a spanyolországi megjelenés hatására 500-1000 új üzleti kapcsolatot tudnának regisztrálni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×