eur:
387.02
usd:
356.44
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Bogsch: A Richter pénzügyileg stabil

A Richtert kevéssé érinti a pénzügyi krízis, nincs határidős ügylete és megfelelő pénzügyi tartalékokkal rendelkezik - mondta a Figyelő által rendezett pénzügy konferencián az InfoRádiónak a gyógyszercég vezérigazgatója. Bogsch Erik szerint a reálszférában súlyosabb hatása is lesznek a most még csak pénzügyi téren jelentkező válságnak.

A pénzpiaci válság mindenkit érint, így a Richtert is, ennél azonban súlyosabb lehet az a válság, ami a reálszférára vár - mondta az InfoRádióban a gyógyszergyártó cég vezérigazgatója. Bogsch Erik hozzátette: a vállalat megfelelő pénztartalékkal rendelkezik, miközben sem adóssága, sem határidős ügylete nincs. A gyógyszerpiac ráadásul stabil, a fogyasztás egy esetleges krízis esetén sem csökken jelentősen.

Ezt a befektetők díjazták is az elmúlt napokban, hiszen a Richter részvények árfolyamát nemigen tépázta meg a tőzsde esése.

Elmondta azt is: a vállalat a hatékonyság javítása érdekében már az elmúlt év végén, illetve az idei év elején megtette a szükséges lépéseket, így további szigorításra nincs szükség.

A magyar gazdaság jövőjéről szólva Bogsch Erik kijelentette: a világban hamarosan jelentkező reálgazdasági visszaesés Magyarországot sem fogja elkerülni, a többi mellett a piacok szűkülése, az export visszaesése, valamint a hitelezés megnehezülése miatt.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×