eur:
393.66
usd:
368.37
bux:
66256.91
2024. április 24. szerda György

Az AirBridge veheti meg a Malévot

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága az AirBridge Zrt.-t nyilvánította a Malév privatizációs eljárásának nyertesévé.

A vagyonkezelő közleménye szerint a részvény-adás-vételi szerződés véglegesítése és aláírása előtt egyeztetnek a magyar légitársaságnál működő szakszervezetekkel.

A privatizációs folyamatot az aláírás után ismerteti részletesen az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt.

Leonov Péter, az AirBridge igazgatóságának tagja a döntés után elmondta, hogy reményeik szerint hamarosan lezárul a szakszervezeti egyeztetés és még februárban aláírhatják a szerződést.

"Régóta vártunk erre a döntésre, és reméljük, hogy mielőbb megkezdhetjük az üzleti terv megvalósítását" - tette hozzá Leonov Péter.

Az ÁPV Zrt. 2006. szeptember 7-én hirdetett nyilvános ajánlattételi felhívással induló, tárgyalásos privatizációs eljárást a nemzeti légitársaság állami tulajdonban lévő 99,95 százaléknyi részvénycsomagjára.

A pályázatra négyen jelentkeztek: az AirBridge Magyarország Zrt., a LAL investiciju valdymas litván befektetői csoport, Ofer Hava magánszemély és a részben a Malév pilótáinak vállalkozása, a Sky Alliance Zrt.

Az AirBridge már a múlt évi sikertelen privatizációs pályázaton is részt vett, de akkor "nem kezelte megfelelően a Malév" hiteleit, így a pályázat eredménytelenül zárult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×