INFORÁDIÓ
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien

Új gazdaság- és társadalomkutató intézet alakult

InfoRádió / MTI

Új gazdaság- és társadalomkutató intézet alakult 43 millió forint jegyzett tőkével Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet Zrt. névvel, a Tárki-csoport tagjaként - jelentette be Kolosi Tamás, a Tárki és az újonnan alakult társaság elnöke, valamint Palócz Éva vezérigazgató.

Az új társaság 43 millió forint alaptőkéjéből 50 százalékot jegyzett a Tárki, a másik 50 százalékot a Kopint volt és jelenlegi dolgozói, a támogatói kör, valamint a Kopint Alapítvány - mondta Kolosi Tamás.

A több tagból álló, elsősorban társadalomkutatással foglalkozó Tárki-csoport árbevétele már most is meghaladja az 500 millió forintot, ehhez társul az új tag, a Kopint-Tárki - tette hozzá.

A Kopint-Datorg válás békés volt, az anyaintézetet a kormány az Ecostatba olvasztotta, így a Kopint 16 kutatója úgy döntött, hogy magáncéget alapítva, létrehozza a Kopint-Tárki Zrt.-t, amely a március 1-jei indulása után idén 100 millió forint bevételt tervez - közölte Palócz Éva.

Az új vezérigazgató elmondta: az új kutatóintézet meg kívánja őrizni a Kopint-Datorg kritikai szellemiségét, független gondolkodásmódját.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018