eur:
392.43
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Új gazdaság- és társadalomkutató intézet alakult

Új gazdaság- és társadalomkutató intézet alakult 43 millió forint jegyzett tőkével Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet Zrt. névvel, a Tárki-csoport tagjaként - jelentette be Kolosi Tamás, a Tárki és az újonnan alakult társaság elnöke, valamint Palócz Éva vezérigazgató.

Az új társaság 43 millió forint alaptőkéjéből 50 százalékot jegyzett a Tárki, a másik 50 százalékot a Kopint volt és jelenlegi dolgozói, a támogatói kör, valamint a Kopint Alapítvány - mondta Kolosi Tamás.

A több tagból álló, elsősorban társadalomkutatással foglalkozó Tárki-csoport árbevétele már most is meghaladja az 500 millió forintot, ehhez társul az új tag, a Kopint-Tárki - tette hozzá.

A Kopint-Datorg válás békés volt, az anyaintézetet a kormány az Ecostatba olvasztotta, így a Kopint 16 kutatója úgy döntött, hogy magáncéget alapítva, létrehozza a Kopint-Tárki Zrt.-t, amely a március 1-jei indulása után idén 100 millió forint bevételt tervez - közölte Palócz Éva.

Az új vezérigazgató elmondta: az új kutatóintézet meg kívánja őrizni a Kopint-Datorg kritikai szellemiségét, független gondolkodásmódját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×