eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin

A Fidesz Járai Zsigmond maradása mellett

A Fidesz szerint a magyar gazdaság stabilitása érdekében a miniszterelnöknek meg kellene hosszabbítania Járai Zsigmond jelenlegi jegybankelnök mandátumát. Gyurcsány Ferenc tudomásul vette, hogy az Járai Zsigmond az ellenzéki párt jelöltje.

Deutsch-Für Tamás, a Fidesz elnökének kabinetfőnöke a Gyurcsány Ferenc kormányfőnek írt levelében kijelentette: Járai Zsigmondnak a Magyar Nemzeti Bank élén az elmúlt esztendőkben különösen kemény kihívások között kellett hiteles és átlátható monetáris politikát megvalósítania.

A Fidesz szerint a jegybankelnök töretlen elszántsággal dolgozott az infláció leszorítása és a jegybank függetlenségének megőrzése érdekében, amely munkájáért, első magyar díjazottként, a tavalyi év európai jegybankelnökének választották.

Deutsch-Für Tamás megerősítette, hogy a Fidesz nem vesz részt a leendő elnök személyéről szóló, Gyurcsány Ferenc kezdeményezte egyeztetésen.

Gyurcsány Ferenc tudomásul vette

A kormányszóvivő válaszában közölte: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tudomásul veszi, hogy Járai Zsigmond a Fidesz jelöltje a Magyar Nemzeti Bank elnöki posztjára.

Danks Emese hozzátette: a kormányfő ennek tudatában fog egyeztetni a többi parlamenti párt elnökével.

A szóvivő azt mondta: Gyurcsány Ferenc sajnálja, hogy a Fidesz vezetői úgy döntöttek, ezt az alkalmat is pártpolitikai csatározásokra használják fel, illetve hogy szakmai és elvi indoklás nélkül, mindössze nyílt levél formájában közölték jelöltjük nevét.

Danks Emese végül megerősítette: a miniszterelnök bízik benne, hogy a másik négy parlamenti párt elnöke részt vesz a jegybankelnök-jelöltről kezdeményezett, nem nyilvános megbeszéléseken.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×