eur:
390.72
usd:
364.15
bux:
68408.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Küszöbön a MÁV-privatizáció

Hétfőig lehet jelentkezni a MÁV Cargo értékesítési tanácsadói részvételi felhívására.

Dióssy Gábor, a cég elnöke elmondta: január 5-éig három jelentkezőt választanak ki a pályázók közül, és őket hívják meg a második fordulóra.
A szerződést várhatóan 2007 február elején kötik meg.

A MÁV Cargo Zrt. jegyzett tőkéje 29,5 milliárd forint. A társaság éves árbevétele várhatóan meghaladja a 90 milliárd forintot.

A kormány júliusban döntött a vasúttársaság csomagszállítási üzletágának eladásáról, a tervek szerint a részvények értékesítése 2007 végén fejeződik be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×