eur:
392.43
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Vészfékez a magyar gazdaság

Magyarország bruttó hazai termékének növekedése jövőre jelentősen elmarad a többi 2004-ben az unióhoz csatlakozott ország GDP-bővülésétől. Erről az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának vezető munkatársa beszélt az Országgyűlésben rendezett nemzetközi konferencián.

Siegfried Steinlein csak a reformok megvalósításával lát lehetőséget Magyarország hosszú távú gazdasági növekedésére. A szakember szerint a magyar államháztartás helyzetére megoldást jelenthet a magyar kormány konvergenciaprogramja, amely az állami túlköltekezést csökkentését tartalmazza.

Laza Kekic, az Economist Intelligence Unit regionális igazgatója a rendezvényen arról beszélt, hogy a közép-kelet-európai térség továbbra is vonzó a külföldi működőtőke-beruházások számára, 1990-2005 között a közép-kelet-európai nyolc új tagállamba 219 milliárd dollárnyi külföldi közvetlen befektetés érkezett.

A regionális igazgató emlékeztetett arra, hogy Észtországban, Csehországban és Magyarországon valósultak meg a legnagyobb külföldi beruházások.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×