eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Összeül a Magyar Telekom közgyűlése

A Magyar Telekom november 15-én megtartja régóta halasztott közgyűlését, amelyen döntenek a 2005-ös eredmények utáni osztalékról is - közölte a társaság.

A Magyar Telekom április végén közölte, hogy elhalasztja évi rendes közgyűlését, amely a tőzsdei szabályok szerint elfogadja az előző évi mérleget és dönt az osztalék mértékéről is.

A közgyűlést azért halasztották el, mert nem záródott le a vizsgálat az egyik leányvállalat 700 millió forint értékben kötött két, tanácsadói szerződése ügyében.

Szeptember második felében a társaság közölte, hogy október 9-ére rendkívüli közgyűlést hív össze, hogy tájékoztassa a részvényeseket. Ám ennek napirendjén sem szerepelt a tavalyi éves beszámoló elfogadása.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete júliusban hatmillió forintos bírságot szabott ki a Magyar Telekomra, mert nem tartotta meg éves közgyűlését a tőzsdei cégek számára előírt határidőre, azaz április végéig.

A Magyar Telekom februárban tette közzé éves jelentését, amelyben az igazgatóság részvényenként 70 forintos osztalék kifizetését tartotta indokoltnak, ugyanannyit, mint a 2004-es eredmények után.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×