eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csányi Sándor: az OTP nem eladó

Az OTP jelenleg nem eladó - jelentette ki a bank elnöke-vezérigazgatója a londoni Euromoney magazinnak adott interjújában. A helyzet azonban változhat.

A Euromoney szerint azonban az OTP vezetője is elismerte, hogy előállhatnak olyan körülmények, amelyek vonzóbbá tehetik az értékesítést.

"Ha úgy gondolnám, hogy egyedül kevesebb értéket állítunk elő, és stagnálunk, abban az esetben új növekedésgyorsító módszereket kellene találnunk ... nem zárok ki semmilyen lehetőséget" - idézi a londoni magazin Csányi Sándort.

A tekintélyes gazdasági lap már januárban beszámolt arról, hogy egy befektetési bankár globális banki ügyfele számára "vetett egy pillantást" az OTP-re, de a magyar bank vezetése nemmel válaszolt az előzetes megkeresésre.

A Euromoney - utalva a magyar bank akvizícióira - arról ír: az OTP a támadást tekinti a legjobb védekezésnek azon célja megvalósításában, hogy független maradjon.

Csányi Sándor azt mondta a lapnak: reményei szerint 2010-re az OTP csoportszintű profitjának legalább 35 százalékát a külföldi érdekeltségek adják. Szerinte ez is kissé borúlátó megközelítés, mert valójában azt reméli, hogy a külföldi bankok profitrészesedése elérheti akár a 40 százalékot.

A Eurmoney szerint az OTP az utóbbi időben érdeklődik az osztrák BAWAG bank iránt is. Csányi ugyanakkor azt mondta, hogy még nem tudják, érdekli-e őket a bank, amely elemzők szerint 1,7 milliárd eurót ér.

A londoni folyóirat nyáron megjelent éves globális pénzintézeti rangsorában - az előző évekhez hasonlóan - az idén is az OTP-t választotta a legjobb magyar banknak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×