eur:
392.85
usd:
366.67
bux:
66780.71
2024. április 26. péntek Ervin

Eladó a Hard Rock Café!

Valószínűleg hamarosan megválik a Hard Rock Café étteremlánctól tulajdonosa. A Rank akár 550 millió fontot, azaz 223,8 milliárd forintot is nyerhet az üzleten, kockára teheti azonban függetlenségét, hiszen az így feldarabolt szórakoztatóipari cég a felvásárlást fontolgató versenytársak célpontjává válhat.

Az új vezetés alatt a Rank kaszinóira és bingótermeire akar koncentrálni, így a Merrill Lynch tanácsadó céget azzal bízta meg: találja meg a legjobb "startégiai lehetőségeket" a Hard Rock Café számára. Elemzők szerint ez azt jelenti, hogy valószínűleg árverésre bocsátják az étteremláncot, amelyért 450-550 millió fontot kaphat a Rank.

Az első Hard Rock Cafét 1970-ben Londonban nyitották meg, de mára globális márkává vált, és az éttermeken túl elkezdett terjeszkedni a szállodák és kaszinók világában is.

A Rank az utóbbi néhány évben több más ágazatától is megvált. Eladta például a Pinewood filmstúdiót, az Odeon Cinemas moziláncot, a Tom Cobleigh pubokat, és Deluxe Film nevű cégét, és folyamatban van a Deluxe Media eladása is.

A Hard Rock Café eladásáról szóló hírek nyomán így rögtön megjelentek olyan találgatások, miszerint az étteremlánc eladása után felvásárlók célpontjává válhat a Rank. A bukmékerhálózatot működtető William Hill már tavaly is ajánlatot tett a cégre, de végül az egyesülései tárgyalásokat leállították.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×