eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Senki ne reménykedjen: marad a drága benzin

Szaúd-Arábia azt várja, hogy az olajárak tartósan magasak maradnak a következő hónapokban. A világ vezető olajexportőr országának szakminisztere, Ali al-Naimi elmondta: Szaúd-Arábia napi 12,5 millió hordóra akarja növelni a kitermelést.

Hivatalosan Szaúd-Arábia jelenleg 9,5 millió hordó olajat termel ki naponta, de a termelés egyes becslések szerint valójában inkább 11 millió hordó körül van.

A Kőolajexportáló Országok Szervezete (OPEC) - amelyben gyakorlatilag Szaúd-Arábiának vannak már csak fölös termelési kapacitásai - képes lesz kielégíteni a nyersolaj iránti várható keresletnövekedését, ugyanakkor a következő négy évben a finomítókapacitások továbbra is szűkösek maradnak.

Az olajügyi miniszter jelezte: fejlesztési terveikkel öt hónappal a tervezett megvalósítás előtt járnak. Szaúd-Arábia évente 20 milliárd dollárt fektet a termelési és finomítói kapacitások növelésébe.

Az OPEC következő értekezletére június 1-jén kerül sor, de a kartell már többször megismételte, hogy tehetetlen a magas olajárakkal szemben.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×