eur:
388.96
usd:
363.6
bux:
68179.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Az elektromos autók nélkül elképzelhetetlen a jövő

A videós belátja, hogy jelenleg még kivitelezhetetlen a gyors és teljes átállás, de hosszútávon nem lát más járható utat.

Jelenleg az új autók piacán nem éri el a 7 százalékot Magyarországon az elektromos autók eladása, ez pedig alulmúlja az uniós országok statisztikáit. Egyszerűen a többség nem tudja kifizetni a drágább, de környezetkímélőbb technológiát - mondta Horváth András vállalkozó, youtuber az Economx-nak. Ő maga 2017 óta tesztel és vezet elektromos autókat, és véleménye szerint ezeknek a járműveknek jelenleg nincs alternatívája.

Mint írják, a jelenlegi körülményeket figyelembe véve nem alkalmas mindenkinek az elektromos autó, Így Horváth András azt javasolja, hogy

csak az vegyen most, akinek a jelenlegi járműhasználatát kielégíti, és otthon tudja tölteni azt, például napelemről.

A videós úgy véli, ahhoz, hogy az elektromos autók energiaigényét probléma nélkül ki lehessen elégíteni, elengedhetetlen a hazai napelemek nagymértékű fejlesztése, ahogyan az is, hogy a megújuló energia stratégiaszintű fejlesztésének keretében több szélerőművet építsenek Magyarországon.

Horváth András szerint nem kizárólag a légszennyezettség csökkenne érzékelhetően, hanem a városokban is csökkenne, vagy teljesen megszűnne a zajterhelés, és ezek komoly pozitív egészségügyi hatásokkal járnának. Hozzátette, érthetetlen a társadalom aggodalma az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban, hiszen valójában az okozza a problémát, ha nem tartják be a szabályokat. Mint mondta,

ezzel párhuzamosan senkit sem zavar az, hogy lassan megfulladunk a benzin és a dízel elégetése során keletkező gázoktól.

A lapnak leszögezte, a teljes átállás jelenleg még irreális, ám hosszútávon nem lát más jövőt, mint az elektromos járműveket, ha élhető környezetben szeretne élni az emberiség. Ezért találja meglepőnek, hogy egyre gyarapodik a szkeptikusok és álhíreket terjesztők tábora, ami árt a valós és alátámasztható információk átadásának.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×