eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pxhere

Jó hír érkezett az androidosoknak, és különösen a Telekomosoknak

Az új fejlesztéssel sokkal egyszerűbb lesz készülékváltáskor a SIM-átvitel, amitől sokan szabadulnának.

Egyre inkább elterjednek az elektronikus, avagy eSIM-ek, melyek nem csak rengeteg műanyaghulladéktól mentik meg a környezetet, de a használatuk is egyszerűbb. Míg az iPhone-okon egy ideje már van mód az eSIM-ek egyik készülékről a másikra történő gyors átvitelére, az Android rendszernek ez mai napig egy fájó hiányossága - írja a HVG az Android Police értesülése alapján.

A Google a tavalyi MWC szakkiállításon jelentette be, hogy megoldja az eSIM-kérdést, ám ilyesmi azóta sem terjedt el az androidos világban. Az Andorid Police olvasója azonban az új, Galaxy S24 Ultrájának beállításakor

arra lett figyelmes, hogy a Samsung saját SIM-átviteli megoldásának használata közben a közelben lévő LG V60 felajánlotta a rajta lévő eSIM átvitelét.

Az esetet jobban megvizsgálva a lap szerint több jel is arra utal, hogy a Samsung eddigi, kizárólag Galaxy készülékekkel működő átviteli megoldása integrálta a Google által fejlesztettet. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy már terjedni kezdett az Android saját megoldása, vagyis rövidesen az androidos készülékek között is átvihető lehet az eSIM.

Mint írják, a dolgot némileg korlátozhatja, hogy a lehetőséget a telekommunikációs szolgáltatóknak is támogatniuk kell. A 2023-as MWC-n a Google a Deutsche Telekomot említette az első partnerek között, mely a Magyar Telekom anyavállalata is.

Vagyis, ahogy a lap írja, jelen pillanatban csak a gyártókon és a szolgáltatókon múlik, hogy mikor érkezhet meg az androidos mobilokba az újdonság.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×