eur:
389.69
usd:
364.02
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
ILLUSTRATION - 24 April 2021, Berlin: The logo of the app Gmail is seen on the screen of a smartphone. Google parent Alphabet announces Q1 figures on 27/04/2021. Photo: Fabian Sommer/dpa (Photo by Fabian Sommer/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: picture alliance/Getty Images

Igen beszédes új funkció érkezik a Gmailbe – lusták előnyben

A vadonatúj funkció főként azoknak kedvez, akik nem tudnak vagy nem szeretnek írni, levelet fogalmazni.

Hamarosan bekerül a Gmail androidos alkalmazásába, idővel mindenki számára elérhetővé válhat az a mesterséges intelligencia, amely megérti az emberi beszédet, és a felhasználó szóbeli elmondása alapján parancsra ír e-maileket - írja a hvg.hu.

A Google még tavaly mutatta be a levelezőrendszere új, mesterséges intelligencia-alapú funkcióját. A Help me write elnevezésű eszköz segítségével, mely egyelőre csak kevesek számára elérhető, a felhasználó írásban adhat parancsot az MI-nek, hogy az fogalmazzon meg egy levelet helyette. Ez főként azoknak lehet hasznos, akik nem tudnak vagy nem szeretnek írásban kommunikálni. A rendszer képes arra, hogy létrehozzon egy meghívó levelet egy eseményre, vagy épp megfogalmazzon egy jelentkezést egy állásinterjúra.

A lap azt írja,

úgy tűnik, a Google továbbgondolta a funkciót, és létrehozott egy még újabbat, melynek segítségével már nem gépeléssel, hanem beszéddel adhat utasítást a felhasználó a mesterséges intelligenciának a levélírásra.

A TheSpAndroid szerint a Draft email with voice nevű funkció első körben szintén a kísérleti fejlesztések próbálgatására szolgáló Workspace Labsben vált elérhetővé.

A két fejlesztés jól mutatja, milyen irányba tervezi elvinni a szolgáltatását a Google, és arra is rámutat, a jövőben milyen típusú funkciókkal bővülhet ki más szolgáltatása, például a Dokumentumok vagy a Táblázatok.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×